Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Τροπολογία Κικίλια για 300 προσλήψεις μόνιμων γιατρών σε ΜΕΘ
[Σκάϊ]: Τροπολογία Κικίλια για 300 προσλήψεις μόνιμων γιατρών σε ΜΕΘ

[Σκάϊ]: Τροπολογία Κικίλια για 300 προσλήψεις μόνιμων γιατρών σε ΜΕΘ

Μπαίνουν στη μάχη από τη Δευτέρα. Επεκτείνεται το μέτρο της αναγκαστικής διάθεσης ιδιωτικών κλινικών. Δυνατότητα υπηρέτησης ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ με μπλοκάκι και παραμονής για 6 μήνες ακόμα γιατρών υπό συνταξιοδότηση. Στόχος η ανάσχεση της πανδημίας. Σφοδρή αντιπαράθεση του Υπουργού με τον Γιάννη Ραγκούση.

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Δέσμη πέντε επιπλέον μέτρων ενίσχυσης του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με κορωνίδα την άμεση ένταξη 300 επιπλέον μόνιμων γιατρών στη μάχη των ΜΕΘ, προβλέπει τροπολογία του Υπουργού Υγείας, που κατατέθηκε προ ολίγου στη Βουλή και ψηφίζεται απόψε. Σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια, οι 200 εξ αυτών είναι επιτυχόντες τρέχοντος διαγωνισμοί και οι 100 επιλαχόντες και θα αναλάβουν υπηρεσία την προσεχή Δευτέρα.

Δείτε την τροπολογία εδώ:

Η ίδια τροπολογία παρέχει επίσης κίνητρο για την παράταση παραμονής των ειδικευόμενων ιατρών στο ΕΣΥ με την προσμέτρηση του χρόνου αυτού στην υπηρεσία τους.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα επέκτασης της παραμονής υπό συνταξιοδότηση ιατρών του ΕΣΥ (στις 31/12/2020) για 6 επιπλέον μήνες μέχρι τις 31/6/2021, ενώ προβλέπεται και δυνατότητα υπηρέτησης ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ με σύναψη σύμβασης με μπλοκάκι.

Στα νέα μέτρα περιλαμβάνεται επίσης η επέκταση της υφιστάμενης δυνατότητας αναγκαστικής διάθεσης ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων υπό την εποπτεία του διοικητή της εκάστοτε υγειονομικής περιφέρειας.

«Ζούμε πρωτόγνωρες συνθήκες και είμαι πεπεισμένος ότι παλεύοντας κι αγωνιζόμενοι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε», υπογράμμισε ο Υπουργός Υγείας από τη Βουλή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!