Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Σκάϊ]: «Τρίποντο» της Αθήνας στις μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές (ΦΩΤΟ)
[Σκάϊ]: «Τρίποντο» της Αθήνας στις μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές (ΦΩΤΟ)

[Σκάϊ]: «Τρίποντο» της Αθήνας στις μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές (ΦΩΤΟ)

Στα γυρίσματα της ταινίας για την ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο ο Κώστας Μπακογιάννης

Η προσέλκυση αξιόλογων ξένων κινηματογραφικών παραγωγών στη χώρα και ειδικά στην Αθήνα, ήταν πάντα ένας στόχος που έμενε στο επίπεδο των προθέσεων και των ευχών. Εταιρείες παραγωγών έδειχναν ζωηρό ενδιαφέρον για να πραγματοποιήσουν γυρίσματα στην ελληνική πρωτεύουσα, σκόνταφταν, όμως, πάνω στα γνωστά…γραφειοκρατικά εμπόδια.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Αθήνα να μην μπορεί να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα όπως την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα των μνημείων της, το κτιριακό της απόθεμα ακόμη και το κλίμα της για να φιλοξενήσει μεγάλες παραγωγές. Η πόλη έχανε έτσι και σημαντικά έσοδα που θα έδιναν “ανάσα” στις επιχειρήσεις και τους κατοίκους της, αλλά και τη δυνατότητα δωρεάν προβολής σε όλο τον πλανήτη.

Σήμερα η Αθήνα με επιμονή, σχέδιο και συνέπεια και την αποφασιστική συνδρομή του Film Office του Δήμου Αθηναίων έχει γυρίσει σελίδα, έχει μπει δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, κερδίζοντας ολοένα και υψηλότερη θέση στον παγκόσμιο χάρτη της οπτικοακουστικής αγοράς.

Τα βλέμματα των μεγάλων διαφημιστικών και κινηματογραφικών παραγωγών έχουν στραφεί στην ελληνική πρωτεύουσα που μετατρέπεται σε ένα μεγάλο σκηνικό που φιλοξενεί κινηματογραφικά γυρίσματα σπουδαίων διεθνών παραγωγών.

Μια απ΄αυτές τις παραγωγές είναι η ταινία Greek Freak, με θέμα τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του σούπερ σταρ του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!