Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Σκάϊ]: Τρία εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας νησιών το 2020
[Σκάϊ]: Τρία εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας νησιών το 2020

[Σκάϊ]: Τρία εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας νησιών το 2020

Συνεχίζεται και το 2021 με αμείωτο ρυθμό το έργο της κάλυψης των αναγκών και άλλων νησιών

Ο προγραμματισμός έργων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας σε άνυδρα νησιά, συζητήθηκε σήμερα στην διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Στην διάρκεια της σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της αρμόδιας διεύθυνσης Μελετών, Έργων, Φυσικών Πόρων και Ενέργειας της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, υπογραμμίσθηκε ότι το περασμένο έτος πραγματοποιήθηκαν έργα για την αντιμετώπιση αναγκών ύδρευσης στα νησιά μας, της τάξης των τριών (3) εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση που έγινε από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της εν λόγω Γενικής Γραμματείας.
Επίσης επισημάνθηκε ότι εντός του 2021 ολοκληρώνονται τα κατάλληλα έργα ύδρευσης στα Κατάπολα Αμοργού και στην περιοχή Γροίκος Πάτμου, ενώ θα δημοπρατηθούν άλλα τρία (3) έργα για το Καστελλόριζο.

Στην ίδια σύσκεψη εξάλλου αναλύθηκαν αιτήματα και ανάγκες, ιδίως μικρών νησιών όπως οι Παξοί, ο Καστός, η Γαύδος, η Κύθνος και η Χάλκη, ώστε να εξασφαλιστεί η αυτονομία τους σε αποθέματα νερού.

Σχολιάζοντας το έργο που έχει παραχθεί ως τώρα στον κρίσιμο τομέα της διασφάλισης αποθεμάτων πόσιμου νερού σε νησιά που αντιμετωπίζουν μείζον πρόβλημα ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε : «Αξιοποιούμε τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας και καινοτομίας για να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη πόσιμου νερού στα νησιά μας με όρους βιωσιμότητας και σεβασμού του περιβάλλοντος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!