Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Τούρκος αναλυτής σε ΣΚΑΪ: Ο Ερντογάν τζογάρει συνειδητά – Θα συνεχίσει το one man show
[Σκάϊ]: Τούρκος αναλυτής σε ΣΚΑΪ: Ο Ερντογάν τζογάρει συνειδητά – Θα συνεχίσει το one man show

[Σκάϊ]: Τούρκος αναλυτής σε ΣΚΑΪ: Ο Ερντογάν τζογάρει συνειδητά – Θα συνεχίσει το one man show

«Αυτό είναι το τελικό στάδιο του Ερντογάν. Δεν υπάρχει καμία προσποίηση, δεν υπάρχει φιλελεύθερη δημοκρατία, συνεπώς δεν χρειάζεται να προσποιείται. Το one man show του Ερντογάν θα συνεχιστεί», εκτιμά ο διευθυντής σύνταξης του Ahval News.

Για την υποχώρηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων στην Τουρκία, μιλά στον ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Ευγενίδη, ο Ιλχάν Τανίρ, διευθυντής σύνταξης του Ahval News. Πρόκειται για ένα σημαντικό δημοσιογραφικό μέσο, που αναδεικνύει την κατάσταση που επικρατεί στη γειτονική μας χώρα στο αγγλόφωνο κοινό.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Μπορείς να μας εξηγήσεις, εν συντομία, έστω και από απόσταση, τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Τουρκία και πόσο ανθεκτική θα αποδειχθεί η τουρκική δημοκρατία;

ΙΛΧΑΝ ΤΑΝΙΡ: Η τουρκική δημοκρατία καταστρατηγείται επί χρόνια. Αυτή η καταστρατήγηση αυξάνεται ιδίως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 και η κατάσταση έχει γίνει αβίωτη για πολιτικούς και κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει καταρρακώσει τους περισσότερους δημοκρατικούς θεσμούς της Τουρκίας. Δεν υπάρχουν, πραγματικά καλά νέα. Θα μπορούσα να συνεχίσω, αλλά το εάν η τουρκική δημοκρατία θα επανακάμψει το επόμενο διάστημα, εξαρτάται από το εάν, στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν είναι αυτές -ακούγονται έντονα πρόωρες εκλογές πριν το τέλος του έτους-, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, παρ’ όλες τις δυσκολίες -οι εκλογές δεν θα είναι δίκαιες, ούτε διαφανείς, δεν θα είναι η επιτομή της διαφάνειας-, εξακολουθούν να έχουν καλές πιθανότητες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!