Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Σκάϊ]: Τουρκία: Εφετείο ανέτρεψε απαλλακτική απόφαση για τον Οσμάν Καβαλά και 9 ακόμα
[Σκάϊ]: Τουρκία: Εφετείο ανέτρεψε απαλλακτική απόφαση για τον Οσμάν Καβαλά και 9 ακόμα

[Σκάϊ]: Τουρκία: Εφετείο ανέτρεψε απαλλακτική απόφαση για τον Οσμάν Καβαλά και 9 ακόμα

Η εκδίκαση υπόθεσης για τις μαζικές διαδηλώσεις το 2013, είχε ολοκληρωθεί με την αθώωση-έκπληξη των 9 κατηγορουμένων. Τη δίκη παρακολουθούσαν στενά οι δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι υποστήριζαν ότι ήταν συμβολική της καταστολής των διαφωνούντων υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τουρκικό εφετείο ανέτρεψε σήμερα την απαλλακτική απόφαση για 9 ανθρώπους, μεταξύ αυτών o φιλάνθρωπος Οσμάν Καβαλά, σε μια υπόθεση που σχετίζεται με τις μαζικές διαδηλώσεις το 2013, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που περιήλθαν στη γνώση του Ρόιτερς.

Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε ολοκληρωθεί με την αθώωση-έκπληξη των 9 κατηγορουμένων τον περασμένο Φεβρουάριο, λόγω ανεπαρκών στοιχείων. Τη δίκη παρακολουθούσαν στενά οι δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι υποστήριζαν ότι ήταν συμβολική της καταστολής των διαφωνούντων υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι συνολικά 16 κατηγορούμενοι στην υπόθεση κατηγορήθηκαν ότι οργάνωσαν και διέσπειραν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Γκεζί το 2013. Οι υποθέσεις 7 κατηγορουμένων, που δεν είχαν παραστεί στη δίκη, διαχωρίστηκαν από αυτές των υπολοίπων 9 και η δίκη τους συνεχίζεται.

Δικαστικά έγγραφα δείχνουν πως το εφετείο απεφάνθη σήμερα να ανατρέψει την απαλλακτική απόφαση και να στείλει πίσω στο δικαστήριο την υπόθεση.

Μεταξύ των λόγων που επικαλέστηκε για την ανατροπή της αθώωσης, το δικαστήριο ανέφερε ότι ορισμένα αποδεικτικά στοιχεία δεν είχαν συμπεριληφθεί στο σκεπτικό της ετυμηγορίας και ότι μια δεύτερη υπόθεση σε βάρος του Καβαλά θα πρέπει να εξεταστεί κατά την έκδοση της ετυμηγορίας στην υπόθεση του Γκεζί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!