Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Με τις ευλογίες του Απόλλωνα: Αυτός είναι ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης (φωτό) 
[Σκάϊ]: Με τις ευλογίες του Απόλλωνα: Αυτός είναι ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης (φωτό) 

[Σκάϊ]: Με τις ευλογίες του Απόλλωνα: Αυτός είναι ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης (φωτό) 

Ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης θα παρουσιαστεί ζωντανά, σε live streaming. Η μελέτη για τον φωτισμό της Ακρόπολης δεν περιορίστηκε στο αισθητικό μέρος.

Ένα «κρυστάλλινο», κατάλευκο φως, δημιουργημένο θα ‘λεγε κανείς από τον ίδιο το θεό του φωτός Απόλλωνα, θα λούζει από το βράδυ της Τετάρτης τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, αναδεικνύοντας με περίτεχνο τρόπο τις λεπτομέρειές του.
Το έργο της αναβάθμισης του φωτισμού στον Ιερό Βράχο αποδίδεται την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη και του Προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Σ. Παπαδημητρίου.

Ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης θα παρουσιαστεί ζωντανά, σε live streaming . Για πρώτη φορά ο φωτισμός διακρίνει τα μνημεία του Ιερού Βράχου από τα τείχη, αλλά και μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, φωτίζονται εκ νέου 9 σημεία: Ο Βράχος, τα Τείχη, ο Παρθενώνας, τα Προπύλαια, ο Ναός της Αθηνάς Νίκης, το Ερέχθειο, το Θέατρο του Διονύσου, η Στοά του Ευμένους, το Διονυσιακό Ιερό. Η μελέτη του φωτισμού περιλαμβάνει πέντε ακόμα μνημεία, τα οποία φωτίζονται για πρώτη φορά: Το μνημείο του Θρασύλλου, τους Χορηγικούς Κίονες, το Ασκληπιείο και τα σπήλαια του Απόλλωνος και της Αγλαύρου / Κλεψύδρα, καθώς και το Ιερό της Αφροδίτης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!