Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Σκάϊ]: Την πρώτη πτήση στον πλανήτη Άρη θα επιχειρήσει ελικόπτερο της NASA
[Σκάϊ]: Την πρώτη πτήση στον πλανήτη Άρη θα επιχειρήσει ελικόπτερο της NASA

[Σκάϊ]: Την πρώτη πτήση στον πλανήτη Άρη θα επιχειρήσει ελικόπτερο της NASA

Πρόκειται για το πρώτο ιπτάμενο αντικείμενο που θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει μια ελεγχόμενη πτήση σε άλλο πλανήτη.

Ένα μικρό ρομποτικό ελικόπτερο της NASA θα επιχειρήσει σήμερα, Δευτέρα την πρώτη πτήση στον πλανήτη Αρη, ανοίγοντας μια νέα εποχή για την εξερεύνηση του διαστήματος.

Πρόκειται για το πρώτο ιπτάμενο αντικείμενο που θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει μια ελεγχόμενη πτήση σε άλλο πλανήτη. Αν η δοκιμή πετύχει, τότε θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι μελλοντικές αποστολές στον Άρη θα περιλαμβάνουν προηγμένα ρομποτικά ιπτάμενα αντικείμενα, ανοίγοντας μια νέα και συναρπαστική εποχή για την ανθρωπότητα στην περιπέτεια της εξερεύνησης του ηλιακού μας συστήματος.

Γιατί είναι τόσο σημαντική αυτή η πτήση;

Το Ingenuity, που ζυγίζει περίπου 1,8 κιλά στη Γη, θα επιχειρήσει για πρώτη φορά ένα πείραμα για να αποδειχθεί εάν είναι δυνατόν πτητικά μέσα να πετάξουν στην ατμόσφαιρα του Άρη η οποία έχει περίπου το 1% της πυκνότητας της ατμόσφαιρας στη Γη. Θα χρησιμοποιηθεί επίσης για να δοκιμαστεί τεχνολογία για εντοπισμό περιοχών ενδιαφέροντος στον Άρη και ταυτόχρονα θα βοηθήσει στον σχεδιασμό της καλύτερης δυνατής διαδρομής για ρόβερ που θα ακολουθήσουν σε μελλοντικές αποστολές.

Η NASA την παρομοιάζει με την πρώτη πτήση των αδελφών Ραιτ, οι οποίοι το 1903 πέτυχαν την πρώτη ελεγχόμενη πτήση στη Γη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη πτήση των αδελφών Ράιτ διήρκεσε μόλις 12 δευτερόλεπτα.

“Τα υπέροχα πράγματα ξεκινούν με μικρά βήματα”, αναφέρει η NASA.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!