Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Θεσσαλονίκη: Επανεξέταση σημαντικού αριθμού βιζόν για το εάν τελικά νοσούν από κορωνοϊό
[Σκάϊ]: Θεσσαλονίκη: Επανεξέταση σημαντικού αριθμού βιζόν για το εάν τελικά νοσούν από κορωνοϊό

[Σκάϊ]: Θεσσαλονίκη: Επανεξέταση σημαντικού αριθμού βιζόν για το εάν τελικά νοσούν από κορωνοϊό

Στο μεταξύ, το αργότερο αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το θέμα της πιθανούς μετάλλαξης του ιού του κορωνοϊου στα βιζόν.

Θετικά στην covid-19 βρέθηκαν κάποια από τα γουνοφόρα ζώα (βιζόν) που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ σημαντικός αριθμός των δειγμάτων που ελήφθησαν από τις μονάδες σε περιοχή του Βοϊου Κοζάνης και της Καστοριάς, «βρέθηκαν οριακά θετικά» και έτσι αποφασίστηκε επανεξέτασή τους με τη λήψη νέων δειγμάτων.

Αυτό τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ καλά πληροφορημένη πηγή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με την οποία πρόκειται για φάρμες που εκτρέφουν περί τα 250.000 γουνοφόρα. Στο μεταξύ, το αργότερο αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το θέμα της πιθανούς μετάλλαξης του ιού του κορωνοϊου στα βιζόν.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γουνοφόρων Ζώων, Αθανάσιος Λάγγας, επισήμανε ότι ήδη οι εκτροφείς των 70 μονάδων που δεν έχουν κρούσματα κορονοϊού, αλλά ούτε και τα βιζόν, ξεκίνησαν την παραγωγική διαδικασία. «Με δεδομένο ότι μπήκαμε σε περίοδο παραγωγής, οι εκτροφείς ξεκίνησαν ήδη να σκοτώνουν καθημερινά 10.000 με 20.000 ζώα και να αποστέλλουν τα δέρματά τους στα ξηραντήρια προκειμένου να τα βγάλουν στη δημοπρασία της Κοπεγχάγης», επισήμανε ο ίδιος. Πρόσθεσε, ότι με βάση έγγραφο που έχουν στη διάθεσή τους «τα δέρματα γουνοφόρων ζώων που δεν έχουν προσβληθεί από κορονοϊό, θα μπορούν να συμμετέχουν κανονικά στη δημοπρασία”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!