Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Θεοχάρης: Άδικη η απόφαση της Σκωτίας για καραντίνα σε ταξιδιώτες από Ελλάδα
[Σκάϊ]: Θεοχάρης: Άδικη η απόφαση της Σκωτίας για καραντίνα σε ταξιδιώτες από Ελλάδα

[Σκάϊ]: Θεοχάρης: Άδικη η απόφαση της Σκωτίας για καραντίνα σε ταξιδιώτες από Ελλάδα

Η Σκωτία αποφάσισε να επιβάλλει καραντίνα 14ων ημερών σε όσους επιστρέφουν αεροπορικώς από Ελλάδα.

«Η οριζόντια απόφαση της Σκωτίας είναι άδικη. Φοβάμαι ότι μας εμπλέκει και στην εσωτερική πολιτική διελκυστίνδα που οι διάφορες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν. Καθώς, όταν το ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο ως πήχη έχουν θέσει 20 περιπτώσεις κρουσμάτων στις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους και εμείς είμαστε στα 13 κρούσματα, τέτοιες οριζόντιες αποφάσεις δεν μπορεί να λαμβάνονται…» τόνισε στην Βουλή ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σχολιάζοντας την απόφαση της Σκωτίας να επιβάλει καραντίνα 14 ημερών σε όσους επιστρέφουν αεροπορικώς από την Ελλάδα, αλλά και τους περιορισμούς που επιβάλει η Ουαλία σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τη χώρα μας.

Η συζήτηση και ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου του υπουργείου Τουρισμού για την κύρωση της συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας στον τομέα του τουρισμού, εξελίχθηκε σε μια γενικευμένη αποτίμηση για τον τουρισμό μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Τουρισμός Χάρης Θεοχάρης τόνισε πως «εγώ ως άνθρωπος δεν μου αρέσει να ωραιοποιώ τα πράγματα, γι΄αυτό και δεν είπαμε ότι αυτή η χρονιά θα είναι καλή, εύκολη ή ίδια με τις προηγούμενες. Δεν μιλήσαμε για επιστροφή στο “χθες” αλλά σε μια νέα κανονικότητα με νέους κανόνες».

Σχολιάζοντας τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την ΕΛΑΣΤΑΤ και δείχνουν για το δεύτερο τρίμηνο του έτους ύφεση 15,2%, ο υπουργός παρατήρησε πως «εάν το συγκρίνει κανείς με τον μέσο όρο της ύφεσης στην Ευρώπης είμαστε ακριβώς στο μέσο όρο της», επισημαίνοντας ότι άλλες χώρες που εξαρτώνται από τον τουρισμό όπως η Ισπανία και η Ιταλία, εκεί η ύφεση είναι 22,1% και 17,3% αντίστοιχα και λέγοντας «φανταστείτε που θα ήταν η ύφεση στην χώρα μας εάν αφήναμε κλειστό τον τουρισμό»

Σχολιάζοντας αναφορές της αντιπολίτευσης, ότι έχουμε αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας, ο υπουργός είπε πως από την στιγμή που σταμάτησε η καραντίνα και βγήκαμε από τα σπίτια μας, ξανάνοιξαν τα μαγαζιά, δεν θα μπορούσαμε να παραμείνουμε στο “μηδέν”, σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα έχουμε φτάσει στα 17.000 τεστ ημερησίως και είμαστε η 5η χώρα που κάνει τα περισσότερα τεστ στην Ευρώπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!