Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Σκάϊ]: Τέλος στα σενάρια από Θεμιστοκλέους: Δεν θα χορηγείται νωρίτερα του 6μήνου η τρίτη δόση
[Σκάϊ]: Τέλος στα σενάρια από Θεμιστοκλέους: Δεν θα χορηγείται νωρίτερα του 6μήνου η τρίτη δόση

[Σκάϊ]: Τέλος στα σενάρια από Θεμιστοκλέους: Δεν θα χορηγείται νωρίτερα του 6μήνου η τρίτη δόση

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι εντός των επόμενων ήμερων η πλατφόρμα για την 3η δόση θα είναι έτοιμη – Σχετικές δηλώσεις για χορήγηση 3ης δόσης νωρίτερα του εξαμήνου είχαν κάνει –και στον ΣΚΑΪ- πνευμονολόγοι και επιδημιολόγοι.

Τέλος στα σενάρια που ήθελαν την κυβέρνηση να εξετάζει χορήγηση τρίτης αναμνηστικής δόσης στους πέντε μήνες, ή και στους τέσσερις μήνες, μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης λόγω της ενίσχυσης της πανδημίας έδωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους μετά και τη Βάνα Παπαευαγγέλου που μίλησε στον ΣΚΑΪ. Σχετικές δηλώσεις για χορήγηση της τρίτης δόσης νωρίτερα του εξαμήνου είχαν κάνει –και στον ΣΚΑΪ- πνευμονολόγοι και επιδημιολόγοι.

«Η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού για την χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά της covid-19, θα ανοίγει στους 5,5 μήνες, μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, αλλά το εμβόλιο δεν θα γίνεται νωρίτερα του εξαμήνου» ξεκαθάρισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γγ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι εντός των επόμενων ήμερων η σχετική πλατφόρμα θα είναι έτοιμη. Ωστόσο, η χορήγηση τρίτης δόσης θα συνεχίσει να γίνεται αφού έχουν περάσει έξι μήνες από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού με τα εμβόλια Pfizer, AstraZeneca ή Moderna και δύο μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!