Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: «Η τέχνη να περιμένει»: Δανός καλλιτέχνης με πίνακες από χαρτονομίσματα, πήρε τα λεφτά κι έφυγε
[Σκάϊ]: «Η τέχνη να περιμένει»: Δανός καλλιτέχνης με πίνακες από χαρτονομίσματα, πήρε τα λεφτά κι έφυγε

[Σκάϊ]: «Η τέχνη να περιμένει»: Δανός καλλιτέχνης με πίνακες από χαρτονομίσματα, πήρε τα λεφτά κι έφυγε

ο Δανός καλλιτέχνης αποφάσισε να παρουσιάσει κενούς τους πίνακες, να κρατήσει για τον εαυτό του την μικρή αυτή περιουσία και να φύγει, μετονομάζοντας το έργο του σε «Πάρε τα Λεφτά και Τρέχα».

Επρόκειτο να εκθέσει έργο τέχνης αποτελούμενο από χαρτονομίσματα που αντιστοιχούσαν σε ποσό μεγαλύτερο των 70.000 ευρώ τα οποία θα ήταν κολλημένα σε καμβά: αντ’ αυτού, ο δανός καλλιτέχνης αποφάσισε να παρουσιάσει κενούς τους πίνακες, να κρατήσει για τον εαυτό του την μικρή αυτή περιουσία και να φύγει, μετονομάζοντας το έργο του σε «Πάρε τα Λεφτά και Τρέχα».

Το μουσείο Kunsten του Άαλμποργκ της δυτικής Δανίας δέχθηκε να δανείσει το μεγάλο αυτό ποσόν στον Γενς Χάανινγκ, δανό καλλιτέχνη 56 ετών, για να ξανασυνθέσει ένα παλιό του έργο που παρίστανε τους μισθούς ενός έτους στην Δανία και την Αυστρία, σε δανέζικες κορώνες και σε ευρώ.

«Αλλά δύο ημέρες πριν από τα εγκαίνια της έκθεσης, λάβαμε μήνυμα του Γενς που μας έλεγε ότι δεν φιλοτέχνησε τα έργα για τα οποία είχαμε συμφωνήσει», με τα χαρτονομίσματα κρεμασμένα σε δύο πίκανες, εξήγησε ο διευθυντής του μουσείου, ο Λάσε Αντερσον.

Στην θέση τους, όπως εξήγησε ο καλλιτέχνης, θα στείλει άλλα με τίτλο «Πάρε τα Λεφτά και Τρέχα», πρόσθεσε ο διευθυντής του μουσείου , ο οποίος ξεκαρδίστηκε στα γέλια όταν ανακαλύφθηκαν οι κενοί πίνακες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!