Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Σκάϊ]: Taste the Ocean: Κομισιόν και μεγάλοι σεφ ζητούν να καταναλώνουμε βιώσιμα ψάρια και θαλασσινά
[Σκάϊ]: Taste the Ocean: Κομισιόν και μεγάλοι σεφ ζητούν να καταναλώνουμε βιώσιμα ψάρια και θαλασσινά

[Σκάϊ]: Taste the Ocean: Κομισιόν και μεγάλοι σεφ ζητούν να καταναλώνουμε βιώσιμα ψάρια και θαλασσινά

Με την εκστρατεία αυτή, η Επιτροπή επιδιώκει επίσης να ευαισθητοποιήσει τους καταναλωτές σχετικά με τη σημασία της κατανάλωσης τοπικών, εποχικών και βιώσιμων προϊόντων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε τη νέα εκστρατεία «Taste the Ocean» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, σπουδαίοι σεφ μάς παροτρύνουν να στραφούμε στην κατανάλωση ψαριών και θαλασσινών που αλιεύονται ή παράγονται με βιώσιμο τρόπο. Η εκστρατεία έρχεται σε μια εποχή που οι αλιείς και οι υδατοκαλλιεργητές είναι αντιμέτωποι με τις οικονομικές επιπτώσεις των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας της COVID-19, όπως απαγορευτικά κυκλοφορίας και κλείσιμο εστιατορίων και υπηρεσιών εστίασης, που αποτελούν τα κύρια σημεία πώλησης των προϊόντων τους.

Με την εκστρατεία αυτή, η Επιτροπή επιδιώκει επίσης να ευαισθητοποιήσει τους καταναλωτές σχετικά με τη σημασία της κατανάλωσης τοπικών, εποχικών και βιώσιμων προϊόντων. Τα ψάρια και τα θαλασσινά, εφόσον παράγονται ή συλλέγονται σωστά, μπορούν να καταλάβουν σημαντική θέση στο πλαίσιο μιας βιώσιμης διατροφής, καθώς έχουν πολύ χαμηλότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο και αποτύπωμα άνθρακα από ό, τι οι περισσότερες πρωτεΐνες που προέρχονται από ζώα της στεριάς.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας Βιργκίνιους Σινκέβιτσους δήλωσε σχετικά: «Οι καταναλωτές πρέπει να ευαισθητοποιηθούν για να αποκτήσουν πιο βιώσιμες συνήθειες. Σε στενή συνεργασία με κάποιους από τους διασημότερους σεφ της Ευρώπης, θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους καταναλωτές για τη σημασία που έχουν για την υγεία των θαλασσών και τη στήριξη της βιώσιμης ανάκαμψης υδατοκαλλιεργητών της ΕΕ οι ατομικές επιλογές μας όσον αφορά τα προϊόντα της θάλασσας».

Μέσα στο επόμενο τρίμηνο, κορυφαίοι μάγειροι από εννέα χώρες της ΕΕ (Βέλγιο, Δανία, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Ρουμανία) θα μοιραστούν με το κοινό διάφορες συνταγές με βάση το ψάρι και τα θαλασσινά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!