Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Σκάϊ]: Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υπό το φόβο νέων lockdown- Απώλειες και για το Χ.Α
[Σκάϊ]: Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υπό το φόβο νέων lockdown- Απώλειες και για το Χ.Α

[Σκάϊ]: Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υπό το φόβο νέων lockdown- Απώλειες και για το Χ.Α

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται σήμερα οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, αλλά και η Wall Street λόγω του αδιεξόδου για συμφωνία σχετικά με πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, αλλά και της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη την Ευρώπη και τη σταδιακή επαναφορά αυστηρότερων μέτρων.

Της Γωγώς Κατσέλη

Κόκκινα «βάφτηκαν» σήμερα τα ταμπλό των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ενώ απώλειες καταγράφουν και οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street λόγω του αδιεξόδου για συμφωνία σχετικά με πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, αλλά και της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη την Ευρώπη και τη σταδιακή επαναφορά αυστηρότερων μέτρων.

Αναλυτικά, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, η επίτευξη συμφωνίας για οικονομική τόνωση, πριν από τις εκλογές, θα είναι δύσκολη εξαιτίας του «χάσματος» Δημοκρατικών και οι Ρεπουμπλικάνων.

Παράλληλα, το κλίμα δυσχαιρένει και η συνεχής αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρώπη και η επαναφορά αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων. Ήδη, η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε χθες κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία, με τις νοσηλείες στα νοσοκομείανα ξεπερνούν τις 9.000, για πρώτη φορά από τις 25 Ιουνίου, οδηγώντας τον πρόεδρο Μακρόν στην απόφαση να προχωρήσει σε απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ και μέχρι τις 6 το πρωί, σε Παρίσι και άλλες 8 μεγάλες πόλεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!