Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Σκάϊ]: Στήριξη Μπάιντεν σε Κύπρο για τα Βαρώσια – Η επιστολή στον πρόεδρο Αναστασιάδη
[Σκάϊ]: Στήριξη Μπάιντεν σε Κύπρο για τα Βαρώσια – Η επιστολή στον πρόεδρο Αναστασιάδη

[Σκάϊ]: Στήριξη Μπάιντεν σε Κύπρο για τα Βαρώσια – Η επιστολή στον πρόεδρο Αναστασιάδη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τονίζει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ειναι ένας σημαντικός εταίρος της Ουάσιγκτον για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τη διαβεβαίωση ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να θεωρούν την Κυπριακή Δημοκρατία ως σημαντικό εταίρο για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο και τη δέσμευση ότι θα εργαστεί για την περαιτέρω εμβάθυνση των ισχυρών δεσμών ΗΠΑ-Κύπρου, δίδει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Τζο Μπάιντεν, σε απαντητική επιστολή που του απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στις 14 Μαϊου.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κυριάκο Κούσιο, ο Πρόεδρος Μπάιντεν ευχαριστεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ηγετική στάση, τη φιλία και τον σημαντικό ρόλο που η Κυπριακή Δημοκρατία διαδραματίζει στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων και αναφέρει ότι αδημονεί να εργαστεί μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την αντιμετώπιση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ εκφράζει εκτίμηση για την ενημέρωση που έτυχε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την επιστολή του στις 14 Μαΐου για την άτυπη διάσκεψη στη Γενεύη και εκφράζει την ξεκάθαρη θέση για επανένωση της Κύπρου, στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ. Χαιρετίζει, εξάλλου, τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα για εξεύρεση κοινού εδάφους για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!