Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Στην Ουκρανία τη Δευτέρα ο Δένδιας για τις εξελίξεις σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα
[Σκάϊ]: Στην Ουκρανία τη Δευτέρα ο Δένδιας για τις εξελίξεις σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα

[Σκάϊ]: Στην Ουκρανία τη Δευτέρα ο Δένδιας για τις εξελίξεις σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Οδησσό, όπου θα επισκεφθεί το Μουσείο της Φιλικής Εταιρίας, καθώς και το Ελληνικό Πάρκο, ενώ θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των ελληνικών κοινοτήτων και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Στην Ουκρανία θα μεταβεί τη Δευτέρα 5 Ιουλίου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Στο Κίεβο αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ντμίτρο Ραζούμκοβ, και να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, Ντμίτρο Κούλεμπα.

Οι συνομιλίες αναμένεται να εστιάσουν στην εμβάθυνση των διμερών πολιτικών, οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων, στην πολιτική της Ανατολικής Γειτονίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα τις σχέσεις ΕΕ-Ουκρανίας, καθώς και στις ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Μετά το πέρας των συνομιλιών με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών, αναμένεται να γίνουν κοινές δηλώσεις, γύρω στις 11.45 (ώρα Ελλάδας). Ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται επίσης να εκφωνήσει ομιλία στο συνέδριο «Forum Ukraine 30. International Politics» (περί τις 10.30 ώρα Ελλάδας).

Στη συνέχεια, ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στην Οδησσό, όπου θα επισκεφθεί το Μουσείο της Φιλικής Εταιρίας, καθώς και το Ελληνικό Πάρκο, ενώ θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των ελληνικών κοινοτήτων και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!