Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Σκάϊ]: Στην 71η Σύνοδο του Π.Ο.Υ Ευρώπης ο Θάνος Πλεύρης
[Σκάϊ]: Στην 71η Σύνοδο του Π.Ο.Υ Ευρώπης ο Θάνος Πλεύρης

[Σκάϊ]: Στην 71η Σύνοδο του Π.Ο.Υ Ευρώπης ο Θάνος Πλεύρης

Σκοπός της Συνόδου ήταν η συζήτηση και έγκριση των περιφερειακών πολιτικών, δραστηριοτήτων και οικονομικών πλάνων για τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας των πολιτών της Περιφέρειας Ευρώπης του ΠΟΥ, ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημίας.

Στην 71η Σύνοδο Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) της Περιφέρειας Ευρώπης με θέμα «Ενιαία Δράση για Καλύτερη Υγεία στην Ευρώπη» συμμετείχε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο Υπουργός Υγείας κατά την εναρκτήρια συνεδρία που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή του ΠΟΥ, αφού ευχαρίστησε τον κ. Kluge για τη συνεργασία και για την από κοινού ανάπτυξη του Γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα με αντικείμενο την ποιότητα στην φροντίδα υγείας και την ασφάλεια των ασθενών- Γραφείο το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες σε όλη την Ευρώπη- αναφέρθηκε στην «Επιχείρηση Ελευθερία» ως το μεγαλύτερο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε ποτέ στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα και τόνισε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να παρέχει υγειονομική κάλυψη και πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας.

Παράλληλα, συμμετείχε σε πάνελ υψηλού επιπέδου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), μαζί με τους Υπουργούς Υγείας της Σλοβενίας, της Γεωργίας, του Καζακστάν και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας της Δανίας.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι η μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την Ελληνική Κυβέρνηση και θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ποιοτικού συστήματος υπηρεσιών με ενεργή τη συμμετοχή τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, ενώ δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα θα κάνει σημαντικά βήματα προς την πλήρη ψηφιοποίηση του συστήματος Υγείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!