Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Στη Βουλή η τροπολογία για την τηλεργασία στο 40% στον ιδιωτικό τομέα
[Σκάϊ]: Στη Βουλή η τροπολογία για την τηλεργασία στο 40% στον ιδιωτικό τομέα

[Σκάϊ]: Στη Βουλή η τροπολογία για την τηλεργασία στο 40% στον ιδιωτικό τομέα

Ψηφίζεται αύριο. Περιλαμβάνει και αναπροσαρμογή του ωραρίου εργασίας με στόχο την αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Στη Βουλή κατατέθηκαν με τη μορφή τροπολογίας τα έκτακτα προσωρινά μέτρα που είχαν εξαγγελθεί για την τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα και την αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, με στόχο τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η τροπολογία, η οποία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και θα ψηφιστεί αύριο Τρίτη, προβλέπει ως προς την οργάνωση του χρόνου και του τόπου εργασίας, την υποχρέωση των εργοδοτών στην Περιφέρεια Αττικής για εφαρμογή συστήματος εξ αποστάσεως παροχής εργασίας σε όποιες περιπτώσεις μπορεί αυτό να υλοποιηθεί σε ποσοστό 40% επί του συνολικού αριθμού αυτών των εργαζομένων.

Δείτε την τροπολογία εδώ

Το πρόστιμο για τους παραβάτες του εν λόγω μέτρου ορίζεται στις 3.000 ευρώ, ενώ οι επιχειρήσεις οφείλουν να προαναγγείλουν εντός 24 ωρών από τη δημοσίευση στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ το 40% των εργαζομένων που θα απασχολούνται με αυτό το καθεστώς.

Η ρύθμιση έχει αρχικό χρόνο ισχύος μέχρι τις 4 Οκτωβρίου με δυνατότητα επέκτασης εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Με την ίδια τροπολογία και με στόχο την αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αναπροσαρμόζεται και το ωράριο εργασίας του ιδιωτικού τομέα κατά την έναρξη και λήξη του, με τρόπο ώστε ανά μισή ώρα και εντός διώρου να προσέρχονται και να αποχωρούν οι εργαζόμενοι σε σχέση με την έναρξη και τη λήξη αντίστοιχα του ωραρίου τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!