Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Στη Βουλή το πόρισμα Αλιβιζάτου για την αστυνομική βία
[Σκάϊ]: Στη Βουλή το πόρισμα Αλιβιζάτου για την αστυνομική βία

[Σκάϊ]: Στη Βουλή το πόρισμα Αλιβιζάτου για την αστυνομική βία

Λ. Οικονόμου: Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Εμείς το ζητήσαμε. Ουδείς απολαμβάνει ιδιότυπη ασυλία κάτω από την αστυνομική στολή

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Το πόρισμα της επιτροπής Αλιβιζάτου για τη διοικητική διερεύνηση πειθαρχικών παραπτωμάτων του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, κατέθεσε στη Βουλή ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, διαμηνύοντας ότι η ηγεσία του Υπουργείου δεν έχει να κρύψει τίποτα και επισημαίνοντας ότι τη διερεύνηση είχε ζητήσει ο ίδιος ο Υπουργός.

Απαντώντας στην κριτική του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μάρκου, για τη μη δημοσιοποίησή του επί 6 μήνες από το Μάιο οπότε και αυτό παραδόθηκε, ο κ. Οικονόμου το κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής, σημειώνοντας πως: «Το πόρισμα αποδεικνύει τον μάταιο κόπο όλων όσοι επιχειρούσαν συστηματικά να εξυφάνουν ένα εντελώς παραπλανητικό αφήγημα περί ύπαρξης ενός πορίσματος που το Υπουργείο δήθεν πάσχιζε να κρατήσει μακριά από τα φώτα δημοσιότητας. Διατρέχοντας το κείμενο γίνεται εύκολα αντιληπτή η αναγνώριση της διαρκούς επιδίωξης ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για περισσότερη διαφάνεια και λογοδοσία στην Ελληνική Αστυνομία».

Υπογράμμισε, δε, ότι για αρκετές από τις παρατηρήσεις του πορίσματος έχουν ήδη αναληφθεί πρωτοβουλίες, όπως αναφορικά με τον δηλωτικό αριθμό των αστυνομικών ή την τοποθέτηση κάμερας στα κράνη, στο πλαίσιο της ξεκάθαρης στρατηγικής επιλογής του Υπουργείου για έρευνα σε βάθος, διαφάνεια και λογοδοσία.

Σχολιάζοντας το πόρισμα πάντως ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτωνας Αρσένης, επισήμανε ότι το πόρισμα διαπιστώνει:

-απροθυμία των ανακριτικών οργάνων της ΕΛ.ΑΣ να συνεργαστούν με τον Συνήγορο του Πολίτη

-απόδοση μεγαλύτερης βαρύτητας χωρίς ιδιαίτερο λόγο στις μαρτυρικές καταθέσεις οργάνων σε σχέση με μαρτυρίες πολιτών

-μη συμμόρφωση με πορίσματα του Συνηγόρου του Πολίτη

-πλημμελείς έρευνες σε υποθέσεις ρατσιστικού κινήτρου

«Το μήνυμα που εκπέμπουμε είναι ξεκάθαρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!