Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Σκάϊ]: Στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα νέα μέτρα στήριξης πληττόμενων επιχειρήσεων
[Σκάϊ]: Στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα νέα μέτρα στήριξης πληττόμενων επιχειρήσεων

[Σκάϊ]: Στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα νέα μέτρα στήριξης πληττόμενων επιχειρήσεων

Προβλέπεται κρατική επιδότηση με τη μορφή κάλυψης παγίων δαπανών, επέκταση του μέτρου απαλλαγής του ενοικίου για Ιανουάριο και Φεβρουάριο στις κλειστές επιχειρήσεις, καθώς και ρυθμίσεις για την αναστολή πληρωμής επιταγών μέχρι τις 28/2/2021.

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Στη Βουλή κατατέθηκε απόψε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, για την ενίσχυση των πληττόμενων από τον κορωνοϊό επιχειρήσεων με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών βάσει του τζίρου τους.

Οι προϋποθέσεις θα εξειδικευτούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Σύμφωνα με όσα είχε προαναγγείλει ο αρμόδιος Υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας, πάντως το μέτρο θα αφορά επιχειρήσεις κλάδων που επλήγησαν, που εμφάνισαν μείωση τζίρου κατά την περίοδο της πανδημίας, αλλά και είχαν ζημιά την προηγούμενη χρονιά, καθώς δεν κατάφεραν να καλύψουν πάγιες δαπάνες που έχουν (ενοίκια, υποχρεώσεις σε τράπεζες, έξοδα μισθοδοσίας) και θα προβλέπει επιδότηση μέχρι και του 90% για τις μικρές και μέχρι 70% για τις μεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι και 250 άτομα.

Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση ξεκαθαρίζεται ότι θα είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και μη συμψηφιζόμενη.

Απαλλαγή ενοικίου

Το ίδιο σχέδιο νόμου περιλαμβάνει και το εξαγγελθέν μέτρο επέκτασης της απαλλαγής από την καταβολή του συνόλου του ενοικίου για κλειστές επιχειρήσεις και για τους μήνες Ιανουάριο – Φεβρουάριο, με παράλληλη πρόβλεψη κρατικής αποζημίωσης των φυσικών και νομικών προσώπων που δεν εισπράττουν το μίσθωμα κατά 80% και 60% αντίστοιχα.

Δείτε το νομοσχέδιο εδώ

Αναστολή λήξης και πληρωμής επιταγών

Παράλληλα, το νομοσχέδιο έχει και ρυθμίσεις για τις επιταγές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!