Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Στη 18η θέση η Νομική Αθηνών σε διαγωνισμό Εικονικής Δίκης για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
[Σκάϊ]: Στη 18η θέση η Νομική Αθηνών σε διαγωνισμό Εικονικής Δίκης για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

[Σκάϊ]: Στη 18η θέση η Νομική Αθηνών σε διαγωνισμό Εικονικής Δίκης για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

ρόκειται για την έκτη συμμετοχή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, αλλά και για την ομάδα με τις υψηλότερες επιδόσεις, καθώς βραβεύτηκε για το «Δεύτερο καλύτερο δικόγραφο για την Υπεράσπιση» και τη «Δεύτερη καλύτερη αγορήτρια στον ρόλο της Εισαγγελίας».

Στις 18 καλύτερες θέσεις τοποθετείται για πρώτη φορά η Νομική Σχολή Αθηνών στον Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο 2021 ανάμεσα σε 95 πανεπιστήμια του εξωτερικού. Πρόκειται για την έκτη συμμετοχή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, αλλά και για την ομάδα με τις υψηλότερες επιδόσεις, καθώς βραβεύτηκε για το «Δεύτερο καλύτερο δικόγραφο για την Υπεράσπιση» και τη «Δεύτερη καλύτερη αγορήτρια στον ρόλο της Εισαγγελίας». Η φετινή ομάδα αποτελείτο από πέντε φοιτήτριες της Νομικής Αθηνών: Αλεξάνδρα Γιάγκου (τεταρτοετής), Αλεξάνδρα Σιδηροπούλου (τεταρτοετής), Μαρία Σκαμπέλα (δευτεροετής), Ελένη Τζαβάρα-Ρούσση (τεταρτοετής) και Ζωή Τσιρακοπούλου-Γκλίνου (τελειόφοιτη), ενώ η Δρ. Ελένη Μίχα είναι ακαδημαϊκή υπεύθυνη και προπονήτρια της ομάδας.

Ο διεθνής διαγωνισμός «International Criminal Court Moot Court Competition» διοργανώνεται από το Grotius Centre for International Studies του Leiden University της Ολλανδίας και την IBA (International Bar Association) με τη συμμετοχή περίπου 100 χωρών ετησίως. Το θέμα για τη φετινή χρονιά αφορούσε την εξάπλωση ενός θανατηφόρου ιού σε δύο γειτονικά κράτη και το κατά πόσο αυτή δύναται να θεωρηθεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!