Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Σταμπουλίδης σε ΣΚΑΪ: Πρέπει να διασφαλίσουμε το click away ακόμα και όταν η πανδημία κινείται αυξητικά
[Σκάϊ]: Σταμπουλίδης σε ΣΚΑΪ: Πρέπει να διασφαλίσουμε το click away ακόμα και όταν η πανδημία κινείται αυξητικά

[Σκάϊ]: Σταμπουλίδης σε ΣΚΑΪ: Πρέπει να διασφαλίσουμε το click away ακόμα και όταν η πανδημία κινείται αυξητικά

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η αναστολή του ανοίγματος των καταστημάτων σε Αχαΐα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη, είπε ότι «και άλλες φορές αυτούς τους μήνες έχουν εφαρμοστεί διάφορα υγειονομικά επίπεδα ανά τη χώρα. Η αγορά της Θεσσαλονίκης από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα έχει λειτουργήσει κατά 37 ημέρες περισσότερο από της Αττικής».

Ομαλά ξεκίνησε η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ.

«Βοηθάει πολύ το γεγονός ότι κάποιος πρέπει να έχει ραντεβού είτε για click away είτε για click in shop για να μεταβεί στην επιχείρηση . Επίσης, θεωρούμε ότι και το ραντεβού και ο τρίωρος περιορισμός είναι στοιχεία που συμβάλλουν στην τάξη κι ελπίζουμε αυτή η διαδικασία να τηρηθεί και τις επόμενες μέρες», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι σε κάθε βήμα χρειάζεται χρόνος για να διαπιστωθεί αν και πώς επιδρά στην πανδημία.

Ερωτηθείς αν θα έπρεπε να είναι διαθέσιμη η υπηρεσία του click away για τα καταστήματα όλο αυτό το διάστημα, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου σημείωσε ότι ήταν μια εισήγηση που είχε κατατεθεί δεκάδες φορές στην Επιτροπή. Σημείωσε ωστόσο ότι θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και ο ανταγωνισμός στην αγορά, καθώς υπάρχουν επιχειρήσεις, όπως ένδυσης και υπόδησης, που υπάρχει μια σχετική δυσκολία στην εφαρμογή του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!