Κυριακή, 9 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Σπάνιο στην Ελλάδα θαλασσοπούλι «Σούλα» τραυματίστηκε σε δίχτυα ψαρά (pics)
[Σκάϊ]: Σπάνιο στην Ελλάδα θαλασσοπούλι «Σούλα» τραυματίστηκε σε δίχτυα ψαρά (pics)

[Σκάϊ]: Σπάνιο στην Ελλάδα θαλασσοπούλι «Σούλα» τραυματίστηκε σε δίχτυα ψαρά (pics)

«Η Σούλα είναι από τα θαλασσοπούλια που σπάνια έχει κανείς τη δυνατότητα να συναντήσει στη χώρα μας. Το βλέμμα της σε καθηλώνει. Μακάρι να τα καταφέρει και να πάνε όλα καλά!», αναφέρει η οργάνωση που ανέλαβε να περιθάλψει το πουλί.

Μία Σούλα (Morus bassanus), το μεγαλύτερο θαλασσοπούλι της Ευρώπης που σπάνια συναντάται στη χώρα μας, παρέλαβαν τραυματισμένη τα μέλη της Δράσης για την Άγρια ζωή.

Το πουλί είχε εγκλωβιστεί στα δίχτυα ψαρά από τα Κύμινα Θεσσαλονίκης και δεν μπορούσε να πετάξει. Ο ψαράς το επεγκλώβισε αμέσως και το παρέδωσε στην οργάνωση που έχει αναλάβει να το περιθάλψει.

«Η Σούλα είναι από τα θαλασσοπούλια που σπάνια έχει κανείς τη δυνατότητα να συναντήσει στη χώρα μας. Το βλέμμα της σε καθηλώνει. Μακάρι να τα καταφέρει και να πάνε όλα καλά!», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τη Δράση για την Άγρια ζωή, το θαλασσοπούλι που βρέθηκε είναι ενήλικο αναπαραγωγικό, κάτι το οποίο δημιουργεί απορία για το ότι βρέθηκε αυτή την εποχή μακριά από τις περιοχές αναπαραγωγής του είδους.

«Φωλιάζει σε αποικίες που δημιουργεί συνήθως σε βραχώδη νησιά και συναντάται κυρίως στο Βόρειο Ατλαντικό, αλλά και τη Μεσόγειο. Σπάνια όμως έχει κανείς τη δυνατότητα να συναντήσει στη χώρα μας. Τρέφεται με ψάρια τα οποία πιάνει βουτώντας από ψηλά, ενώ με αυτό τον τρόπο μπορεί να καταδυθεί στη θάλασσα σε βάθη 25-30 μέτρα», αναφέρεται σχετικά και υπογραμμίζεται ότι η καταγραφή αυτή αποτελεί τη δεύτερη επιβεβαιωμένη για τον Θερμαϊκό κόλπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!