Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Σκάϊ]: Σομαλία: Τουλάχιστον 30 νεκροί σε μάχη μεταξύ χωρικών και μελών της Σεμπάμπ
[Σκάϊ]: Σομαλία: Τουλάχιστον 30 νεκροί σε μάχη μεταξύ χωρικών και μελών της Σεμπάμπ

[Σκάϊ]: Σομαλία: Τουλάχιστον 30 νεκροί σε μάχη μεταξύ χωρικών και μελών της Σεμπάμπ

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι πολλοί παραστρατιωτικοί που πληρώνονται από διάφορους για να δρουν, σύμφωνα με τις αρχές.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχες ανάμεσα σε χωρικούς και ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Σεμπάμπ στο κεντρικό τμήμα της Σομαλίας, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι στο Γερμανικό Πρακτορείο χθες Σάββατο.

«Λάβαμε αναφορές ότι σχεδόν τριάντα άνθρωποι, ανάμεσά τους 16 μαχητές, σκοτώθηκαν στο χωριό Σιμπέλοου, όπου κάτοικοι (…) πήραν τα όπλα για να πολεμήσουν τους τρομοκράτες», δήλωσε ο Οσμάν Ισί Νουρ, εκπρόσωπος των αρχών στην περιφέρεια Γκαλμουντούγκ.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι πολλοί παραστρατιωτικοί που πληρώνονται από διάφορους για να δρουν, σύμφωνα με τις αρχές.

«Οπλισμένοι χωρικοί επέλεξαν να δώσουν μάχη (…) για να υπερασπιστούν τα ζώα τους από τους τρομοκράτες», είπε ο εκπρόσωπος.

Σε πεντάωρες σφοδρές μάχες την Παρασκευή, 14 χωρικοί σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν και χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομείο στην Γκαλκάγιο, είπε ο προεστός Άμπντι Σιγιάντ στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Προεστοί στην περιοχή, όπως ο Άμπντι Σιγιάντ, ανέφεραν πως οι χωρικοί αποφάσισαν να αμυνθούν μπροστά σε αυτή που αποκάλεσε «βαρβαρότητα» και τους εκφοβισμούς από τη Σεμπάμπ, η οποία ελέγχει de facto μεγάλα τμήματα της Σομαλίας.

Τα μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης «πιέζουν τους ντόπιους να παραδώσουν τα όπλα τους και τα ζώα τους για τον αποκαλούμενο ιερό πόλεμο εναντίον των εισβολέων απίστων εδώ και πολλά χρόνια. Οι ντόπιοι έχουν κουραστεί να πιέζονται από την οργάνωση στο πλαίσιο αυτού του λεγόμενου ιερού πολέμου», εξήγησε ο προεστός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!