Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Σκάϊ]: Σκυλακάκης – ΣΚΑΪ: Τους επόμενους μήνες θα ακούτε για επενδύσεις – Δε νοείται lockdown με εμβολιασμούς
[Σκάϊ]: Σκυλακάκης – ΣΚΑΪ: Τους επόμενους μήνες θα ακούτε για επενδύσεις – Δε νοείται lockdown με εμβολιασμούς

[Σκάϊ]: Σκυλακάκης – ΣΚΑΪ: Τους επόμενους μήνες θα ακούτε για επενδύσεις – Δε νοείται lockdown με εμβολιασμούς

Ο κ. Σκυλακάκης εξήγησε ότι τα έσοδα σε σχέση με το σενάριο του μεσοπρόθεσμου με 3,6% ανάπτυξη είναι λίγο καλύτερα, είναι πιο κοντά στο σενάριο του προϋπολογισμού με 4,8% ανάπτυξη.

Για καλύτερη του αναμενόμενου εικόνα της οικονομίας με τα έως στιγμής δεδομένα έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης. Δε νοείται να πάμε σε λοκντάουν όταν υπάρχει η δυνατότητα εμβολιασμού σημείωσε.

«Τους επομένους 6 με 8 μήνες θα ακούτε συνεχώς για νέες μεγάλες επενδύσεις. Όλα αυτά μού δίνουν αισιοδοξία. Ο ρυθμός ανάπτυξης φέτος είναι συνάρτηση και του τουρισμού, αν ο τουρισμός πάει στο 4,5% (έσοδα) του ’19 και όχι στο 3,5%… Σίγουρα θα είμαστε αρκετά πάνω από το 3,6%. Ήδη στο α’ εξάμηνο φέτος έχουμε πάει με πολύ ταχύτερο ρυθμό από το 3,6%» επισήμανε ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον Θόδωρο Σκυλακάκη, η οικονομία ανακάμπτει, έχουμε χρήματα που έχουμε προγραμματίσει για τη στήριξή της. Εξήγησε ότι τα έσοδα σε σχέση με το σενάριο του μεσοπρόθεσμου με 3,6% ανάπτυξη είναι λίγο καλύτερα, είναι πιο κοντά στο σενάριο του προϋπολογισμού με 4,8% ανάπτυξη.

«Δημοσιονομικά έχουμε πολύ μεγάλη επιβάρυνση αυτά τα δυο χρόνια, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει ατύχημα. Έχουμε σημαντικά διαθέσιμα, αλλά πρέπει να τα διαχειριστούμε με προσοχή» σημείωσε πάντως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!