Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Σκάϊ]: Σκυλακάκης – ΣΚΑΪ: Έρχονται στο δημόσιο «κομάντο» του ιδιωτικού τομέα – Οικονομική πολιτική κάνει ο εμβολιασμός
[Σκάϊ]: Σκυλακάκης – ΣΚΑΪ: Έρχονται στο δημόσιο «κομάντο» του ιδιωτικού τομέα – Οικονομική πολιτική κάνει ο εμβολιασμός

[Σκάϊ]: Σκυλακάκης – ΣΚΑΪ: Έρχονται στο δημόσιο «κομάντο» του ιδιωτικού τομέα – Οικονομική πολιτική κάνει ο εμβολιασμός

Στο δημόσιο «αποβιβάζονται» κομάντο του ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών προκλήσεων που φέρνει το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

«Με μια διάταξη δημιουργούμε μια ομάδα εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, προσωρινά, που θα πηγαίνουν από υπηρεσία σε υπηρεσία όπου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες προσωπικού». Το Ταμείο, εξήγησε ο κ. Σκυλακάκης, αποτελεί απότομη προσθήκη διαδικασιών που μετά θα φύγει, θα ήταν παράλογο να κάνουμε προσλήψεις παίρνοντας ανθρώπους που θα κάτσουν 1, 2, 3 χρόνια.

Διευκρίνισε ότι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα είναι λιγότεροι από 100, και «θα δουλέψουν σαν ‘κομάντος’ όπου έχουμε ανάγκες». «Και η ίδια η υπηρεσία θα έχει ημερομηνία λήξης, το Μάρτιο του ’27» σημείωσε, αποκλείοντας το ενδεχόμενο μονιμότητάς τους.

«Θα καταθέσουμε σήμερα ή αύριο διατάξεις σε συνεργασία με το Ελεγκτικό Συνέδριο βάσει των οποίων μπορούν να ελέγχονται δικαστικά οι προκηρύξεις ώστε να υπάρχει νομική ασφάλεια και να μη γίνονται ακυρώσεις με ανθυπολεπτομέρειες στην προκήρυξη» πρόσθεσε.

Το μεγάλο κομμάτι που άφορα τις ιδιωτικές επενδύσεις δε θα έχει καθόλου γραφειοκρατία, η επένδυση θα εγκρίνεται μέσα σε μερικές εβδομάδες μετά τη σχετική έγκριση του φορέα που χρηματοδοτεί διαβεβαίωσε ο υπουργός.

«Ο εμβολιασμός θα κάνει οικονομική πολιτική»

Ο Θοδωρής Σκυλακάκης ξεκαθάρισε ότι «ο εμβολιασμός θα κάνει οικονομική πολιτική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!