Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Σκάϊ]: Σκυλακάκης: Αφορολόγητη η μη επιστρεπτέα προκαταβολή -Εξετάζεται νέο σύστημα για αποδείξεις
[Σκάϊ]: Σκυλακάκης: Αφορολόγητη η μη επιστρεπτέα προκαταβολή -Εξετάζεται νέο σύστημα για αποδείξεις

[Σκάϊ]: Σκυλακάκης: Αφορολόγητη η μη επιστρεπτέα προκαταβολή -Εξετάζεται νέο σύστημα για αποδείξεις

Ο υφυπουργός Οικονομικών, για το κομμάτι των τεκμηρίων, τόνισε ότι είναι δύσκολο θέμα δημοσιονομικά και ότι το 2022 θα γίνουν κινήσεις με στόχο οι αυθαίρετες διατάξεις να περιορίζονται και να υποκαθίστανται από μέτρα που στηρίζονται σε ηλεκτρονικούς ελέγχους.

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης στον ΑΝΤ1 , τονίζοντας ότι το μη επιστρεπτέο τμήμα της θα είναι αφορολόγητο.

Άκομη, σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, εξετάζεται ένα νέο σύστημα για τις αποδείξεις, δηλαδή να μετρούν και οι δαπάνες που κάνουμε με μετρητά (πέραν των δαπανών με κάρτα). Θα φορτώνουμε τον κωδικό της απόδειξης σε μια εφαρμογή στο Taxis, για να καταμετρώνται και αυτές οι δαπάνες στο χτίσιμο του αφορολογήτου.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, για το κομμάτι των τεκμηρίων, τόνισε ότι είναι δύσκολο θέμα δημοσιονομικά και ότι το 2022 θα γίνουν κινήσεις με στόχο οι αυθαίρετες διατάξεις να περιορίζονται και να υποκαθίστανται από μέτρα που στηρίζονται σε ηλεκτρονικούς ελέγχους. Σημείωσε ακόμα ότι για τους Θεσμούς δεν είναι εφικτό το μέτρο της αποπληρωμής χρεών στην Εφορία σε 240 δόσεις, καθώς απαιτούν λιγότερο χρόνο. Έτσι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για 60 έως 72 δόσεις στην Εφορία. Δήλωσε ότι οι επιδοτήσεις ασφαλιστικών εισφορών θα κρατήσουν και μετά τη λήξη της πανδημίας, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα μείωσης της προκαταβολής φόρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!