Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Σκάϊ]: Σκανάροντας τη φρεγάτα Belharra: Η «ψηφιακή» φρεγάτα του 21ου αιώνα - Εντυπωσιακό βίντεο
[Σκάϊ]: Σκανάροντας τη φρεγάτα Belharra: Η «ψηφιακή» φρεγάτα του 21ου αιώνα - Εντυπωσιακό βίντεο

[Σκάϊ]: Σκανάροντας τη φρεγάτα Belharra: Η «ψηφιακή» φρεγάτα του 21ου αιώνα - Εντυπωσιακό βίντεο

Οι φρεγάτες Belharra, τρεις από τις οποίες αγόρασε η Ελλάδα από τη Γαλλία, είναι πολεμικά πλοία εξοπλισμένα για συγκρούσεις υψηλής έντασης στην ανοικτή θάλασσα – Δείτε τα εντυπωσιακά πλάνα από βίντεο του γαλλικού στρατού από προσομοίωση της επιχειρησιακής δράσης του

Πρόκειται για την «ψηφιακή» φρεγάτα του 21ου αιώνα, που αναμένεται να ανατρέψει τις ισορροπίες στο Αιγαίο και να ενισχύσει την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με άλλα σύγχρονα οπλικά συστήματα όπως τα μαχητικά Rafale.

Ο λόγος για την φρεγάτα Belharra, τρεις από τις οποίες (με δικαίωμα επιλογής ακόμα μίας) αγόρασε η Ελλάδα από τη Γαλλία, πολεμικά πλοία τα οποία είναι εξοπλισμένα για συγκρούσεις υψηλής έντασης στην ανοικτή θάλασσα.

Belharra είναι το όνομα που έχει δώσει ο όμιλος Naval Group στις φρεγάτες άμυνας και επέμβασης (FDI) που ναυπηγεί για ξένες αγορές. Είναι πιο μικρές και συνεπώς λιγότερο ακριβές -κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ- από τις φρεγάτες πολλαπλών αποστολών (Fremm) του γαλλικού ομίλου και η ανάπτυξή τους άρχισε το 2015.

Με τονάζ 4.500 τόνους και μήκος 122 μέτρα, η FDI/Belharra έχει 120μελές πλήρωμα. Μπορεί να φέρει ένα ελικόπτερο και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, καθώς και κομάντος με τα ελαφρά ταχύπλοά τους.

Πολύ ψηφιοποιημένη, είναι το πρώτο πολεμικό πλοίο του οποίου η κυβερνοπροστασία είναι ενσωματωμένη ήδη από το σχεδιασμό του, επισημαίνει ο Naval Group.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!