Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Συρίγος σε ΣΚΑΪ: Το λάθος Ερντογάν που τον έκανε ευάλωτο σε διπλωματικές πιέσεις
[Σκάϊ]: Συρίγος σε ΣΚΑΪ: Το λάθος Ερντογάν που τον έκανε ευάλωτο σε διπλωματικές πιέσεις

[Σκάϊ]: Συρίγος σε ΣΚΑΪ: Το λάθος Ερντογάν που τον έκανε ευάλωτο σε διπλωματικές πιέσεις

Αναφορικά με τις αντιδράσεις μεγάλων παικτών όπως είναι οι ΗΠΑ και η Γερμανία, ο κ. Συρίγος τόνισε ότι οι μεν αμερικανοί ενδιαφέρονται να μην κάνει πολεμικό επεισόδιο ο Ερντογάν πριν τις προεδρικές εκλογές και οι δε Γερμανοί είναι σαστισμένοι γιατί δεν περίμεναν τέτοια συμπεριφορά από την Τουρκία.

Στόχος της Τουρκίας είναι να τινάξει στον αέρα τις διερευνητικές συνομιλίες, τόνισε ο Άγγελος Συρίγος, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας.

Εξήγησε ότι η Άγκυρα δεν θέλει να συνομιλήσει για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και την ΑΟΖ και επιθυμεί να ανοίξει την θεματολογία και νιώθει παγιδευμένη στην λογική της Ελλάδας σχετικά με τις διερευνητικές.

«Θεωρώ ότι ο Ερντογάν έκανε ένα λάθος τις 35 μέρες. Στο σκάκι όταν παίζεις δεν βλέπεις μόνο τις επόμενες δύο κινήσεις, πρέπει να βλέπεις μακριά. Ο Ερντογάν σκέφτηκε δύο πράγματα: πως ή η Ελλάδα θα είναι ψοφοδεής και θα φύγει από την περιοχή ή η Ελλάδα θα προχψωρήσει στη μοιραία κίνηση, στην πρώτη κίνηση και θα δημιουργήσει θερμό επεισόδιο».

Η επιλογή της Αθήνας να μην προχωρήσει σε διεθνές επεισόδιο αλλά και η κίνησή της να στείλει στην περιοχή όλο τον ελληνικό στόλο και όχι απλά ένα σκάφος να παρατηρεί από μακριά έφερε σε δύσκολη θέση τον Ερντογάν, τόνισε ο καθηγητής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!