Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Σύνοδος κορυφής της Τετραμερούς στην Ουάσινγκτον στα τέλη Σεπτεμβρίου
[Σκάϊ]: Σύνοδος κορυφής της Τετραμερούς στην Ουάσινγκτον στα τέλη Σεπτεμβρίου

[Σκάϊ]: Σύνοδος κορυφής της Τετραμερούς στην Ουάσινγκτον στα τέλη Σεπτεμβρίου

Οι ηγέτες της άτυπης συμμαχίας αυτής, η οποία θεωρείται πως έχει συμπηχθεί για να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη ισχύς και επιρροή της Κίνας στην περιφέρεια Ινδικού-Ειρηνικού, συμμετείχαν ήδη σε σύνοδο κορυφής που έγινε ψηφιακά τον Μάρτιο.

Οι ηγέτες των κρατών που ανήκουν στη λεγόμενη Quad, την άτυπη τετραμερή συμμαχία των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας και της Ινδίας, αναμένεται να συμμετάσχουν – για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο – σε σύνοδο κορυφής στην Ουάσινγκτον στα τέλη του Σεπτεμβρίου, μετέδωσαν σήμερα αρκετά ιαπωνικά ΜΜΕ.

Οι ηγέτες της άτυπης συμμαχίας αυτής, η οποία θεωρείται πως έχει συμπηχθεί για να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη ισχύς και επιρροή της Κίνας στην περιφέρεια Ινδικού-Ειρηνικού, συμμετείχαν ήδη σε σύνοδο κορυφής που έγινε ψηφιακά τον Μάρτιο. Έχουν γίνει εξάλλου συναντήσεις διά ζώσης υπουργών τους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo και την εφημερίδα Yomiuri, που επικαλέστηκαν ιαπωνικές και αμερικανικές διπλωματικές πηγές που δεν κατονόμασαν, η σύνοδος κορυφής θα γίνει την 24η Σεπτεμβρίου στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Οι κυβερνήσεις των τεσσάρων χωρών δεν έχουν επιβεβαιώσει την πληροφορία επίσημα μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα πάντως με τα δημοσιεύματα σε ιαπωνικά ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα, παρότι αποφάσισε να μη διεκδικήσει την ηγεσία του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΔΚ) στην εσωκομματική διαδικασία της 29ης Σεπτεμβρίου, που αναμένεται να αναδείξει τον επόμενο επικεφαλής της κυβέρνησης της χώρας, εννοεί να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της τετραμερούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!