Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Συνεργασία ΔΣΟ με Πανεπιστήμιο Αθηνών για Ορθόδοξη Κληρονομιά και Διαθρησκειακό Διάλογο
[Σκάϊ]: Συνεργασία ΔΣΟ με Πανεπιστήμιο Αθηνών για Ορθόδοξη Κληρονομιά και Διαθρησκειακό Διάλογο

[Σκάϊ]: Συνεργασία ΔΣΟ με Πανεπιστήμιο Αθηνών για Ορθόδοξη Κληρονομιά και Διαθρησκειακό Διάλογο

Η συνάντηση του Γενικού Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτή Λαρίσης, Δρ. Μάξιμου Χαρακόπουλου με τον Πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) Καθηγητή κ. Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο

«Δραστηριοποιούμαστε με σκοπό την ενότητα των Ορθοδόξων, την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ειρήνης, ενώ παρεμβαίνουμε σε ζωτικά περιφερειακά και πλανητικά ζητήματα, όπως η ανάσχεση της μισαλλοδοξίας και του φανατισμού και η προάσπιση των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης, Δρ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση με τον Πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) Καθηγητή κ. Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο, με αντικείμενο την αναζήτηση κοινών πεδίων συνεργασίας της ΔΣΟ με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα με το Κέντρο Αριστείας «Αξιοποίηση Ορθόδοξης Κληρονομιάς και Διαθρησκειακός Διάλογος».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της βεβήλωσης της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, λέγοντας ότι «η αντίδραση απέναντι στο ανοσιούργημα δεν ήταν αυτή που αναμέναμε, ούτε από ορθόδοξες χώρες, ούτε από τον ΟΗΕ και την UNESCO, όπου υποτίθεται πως η Αγία Σοφία ήταν στον κατάλογο των υπό προστασία μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Οφείλουμε, λοιπόν, να συνεχίσουμε την ενημέρωση με κάθε τρόπο». Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε την έκδοση ειδικού λευκώματος σε 4 γλώσσες με θέμα «Οι Αγίες Σοφίες ανά τον Κόσμο».

Διώξεις χριστιανών

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκε η δυνατότητα της συμβολής του Κέντρου Αριστείας του ΕΚΠΑ στη σύσταση «Παρατηρητηρίου για την Παρουσία και τις Διώξεις των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής» που απειλούνται με αφανισμό στο λίκνο του Χριστιανισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!