Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Σκάϊ]: Συνεχίζουν τις βόλτες τους τα αγριογούρουνα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη
[Σκάϊ]: Συνεχίζουν τις βόλτες τους τα αγριογούρουνα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

[Σκάϊ]: Συνεχίζουν τις βόλτες τους τα αγριογούρουνα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, τα δύο αγριογούρουνα που βρέθηκαν να… κυκλοφορούν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, συνέχισαν και σήμερα τη βόλτα τους στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, φτάνοντας στην περιοχή της Καλαμαριάς. Σοβαρό το θέμα, αναφέρει στο GRTimes καθηγητής του ΑΠΘ.

Αδιάκοπα συνεχίζουν τις… βόλτες τους στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, οι δύο αγριόχοιροι που εντοπίστηκαν χθες Κυριακή στη Θεσσαλονίκη να φτάνουν μέχρι την είσοδο του κτιρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σήμερα, τα δύο θηλαστικά, διασχίζοντας τις γύρω περιοχές, έφτασαν μέχρι τη Νικολάου Πλαστήρα στο ύψος του Ναυτικού Ομίλου στην Καλαμαριά, ενώ έπειτα από κλήσεις κατοίκων και περαστικών που έκπληκτοι τα είδαν, ένα περιπολικό με δύο αστυνομικούς έφτασε στο στρατόπεδο Κόδρα προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση. Ωστόσο πρόλαβαν να απομακρυνθούν και να χαθούν στη μεγάλη έκταση του στρατοπέδου.

Καθηγητής ΑΠΘ: Έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ σοβαρό ζήτημα

Μπορεί εκ πρώτης ανάγνωσης το θέμα με τις Κυριακάτικες (18/4) βόλτες των αγριόχοιρων στον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης να φαντάζει λίγο χιουμοριστικό, ωστόσο τα πράγματα είναι τελικά πιο σοβαρά.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει στο GRTimes ο καθηγητής της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Βλάχος, «το θέμα με τα υβρίδια αγριογούρουνα είναι πάρα πολύ σοβαρό, το αντιμετωπίζει σχεδόν ολόκληρη η Ευρώπη και για την αντιμετώπισή του, χρειάζεται ιδιαίτερη στρατηγική, διότι ο υβριδισμός του είδους δημιουργεί μεγάλο αναπαραγωγικό δυναμικό».

Παραθέτοντας τα στοιχεία που οδήγησαν στην κλιμάκωση του φαινομένου, ο κ. Βλάχος σημειώνει ότι «το 2003 βάσει ενός επιδοτούμενου προγράμματος επιτράπηκε στους κτηνοτρόφους να διασταυρώνουν κυρίως χοιρομητέρες, με άγρια αρσενικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!