Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Συμπρόεδρος SPD: «Σοϊμπλικής έμπνευσης» η πολιτική λιτότητας – Έγιναν πολλά λάθη με την Ελλάδα
[Σκάϊ]: Συμπρόεδρος SPD: «Σοϊμπλικής έμπνευσης» η πολιτική λιτότητας – Έγιναν πολλά λάθη με την Ελλάδα

[Σκάϊ]: Συμπρόεδρος SPD: «Σοϊμπλικής έμπνευσης» η πολιτική λιτότητας – Έγιναν πολλά λάθη με την Ελλάδα

“Καλές σχέσεις και με την κυβέρνηση Μητσοτάκη” – Ο συμπρόεδρος του SPD Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς σε αποκλειστική συνέντευξη στη DW μιλά για τις γερμανοελληνικές σχέσεις, τις προοπτικές και τους στόχους του Όλαφ Σολτς.

O Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς φαίνεται σαν να έχει όλον τον χρόνο του κόσμου στη διάθεσή του, πράγμα ασυνήθιστο λίγες μόνο ημέρες πριν από τις πιο αμφίρροπες βουλευτικές εκλογές των τελευταίων δεκαετιών στη Γερμανία. Συμμετέχει σε εκδηλώσεις που δεν έχουν καμιά σχέση με τον προεκλογικό αγώνα. Οι κακές γλώσσες υποστηρίζουν ότι πρόκειται για δική του επιλογή για να μην γίνει κάποιο λάθος που θα μπορούσε να κοστίσει στον υποψήφιο καγκελάριο του SPD, Όλαφ Σολτς. Συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος από τον Δεκέμβριο του 2019 το τριπλό όνομά του δεν είναι καθόλου άγνωστο στα ελληνικά αυτιά. Αποτυπώθηκε στη λεγόμενη «λίστα Μπόργιανς», όταν ο νυν επικεφαλής του SPD επί επτά χρόνια ήταν υπουργός Οικονομικών στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.Στη λίστα περιλαμβάνονταν δεδομένα ελληνικών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων από ένα cd, το οποίο ο Μπόργιανς είχε εξασφαλίσει το 2012 από ελβετική τράπεζα αναζητώντας Γερμανούς καταθέτες με φορολογικές εκκρεμότητες.
«Εγιναν πολλά λάθη με την Ελλάδα»
Η λίστα δεν έτυχε θερμής υποδοχής από την τότε ελληνική κυβέρνηση Σαμαρά, σε αντίθεση με την κυβέρνηση Τσίπρα, με την οποία ο Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς ανέπτυξε στενότατη συνεργασία ανεξαρτήτως του ότι τελικά η λίστα με τα ελληνικά στοιχεία αποδείχθηκε ελάχιστα αποδοτική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!