Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας: Στρατιωτική συνδρομή σε απειλές – Τα όπλα που αλλάζουν τις ισορροπίες
[Σκάϊ]: Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας: Στρατιωτική συνδρομή σε απειλές – Τα όπλα που αλλάζουν τις ισορροπίες

[Σκάϊ]: Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας: Στρατιωτική συνδρομή σε απειλές – Τα όπλα που αλλάζουν τις ισορροπίες

Το Δόγμα Αμυντικής Συνδρομής έχει πολιτικές και διπλωματικές προεκτάσεις και στήνει ένα τείχος αποτροπής απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Τι θα λάβει η Ελλάδα με τη συμφωνία των 5 δισ. ευρώ. Οι φρεγάτες και οι κορβέτες με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό και η αναβάθμιση των MEKO.

Γαλλική «ασπίδα» στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο στήνουν Αθήνα και Παρίσι, με την αμυντική συμφωνία που αναμένεται να υπογράψουν την Τρίτη οι δύο πλευρές αλλά και με την ενίσχυση του ελληνικού στόλου με υπερσύγχρονα γαλλικά πολεμικά πλοία.

Οι νέοι εξοπλισμοί σε συνδυασμό με τα μαχητικά Rafale και τα αναβαθμισμένα F-16, θα αποτελούν ένα ενιαίο οπλικό σύστημα σε θάλασσα και αέρα, που θα δημιουργήσει νέες ισορροπίες στο Αιγαίο. Πρόκειται άλλωστε για όπλα που δεν διαθέτει η Άγκυρα και ούτε πρόκειται να αποκτήσει, λόγω των ρητρών στις συμφωνίες που υπογράφονται με τη Γαλλία.

Γαλλική στρατιωτική συνδρομή στην Ελλάδα σε περίπτωση απειλών και προκλήσεων

Η πιο βασική πτυχή της συμφωνίας είναι το Δόγμα Αμυντικής Συνδρομής, βάσει του οποίου εάν μια από τις δύο χώρες απειληθεί η προκληθεί, τότε η άλλη χώρα θα τη συνδράμει στρατιωτικά. Σε περίπτωση δηλαδή θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, η Γαλλία θα μπορεί να στέλνει στρατιωτικές δυνάμεις, αεροπλάνα, πλοία, στρατό ξηράς για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!