Τρίτη, 20 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Σκάϊ]: Η σεναριογράφος του ‘Pieces of a Woman’ μίλησε για την αληθινή ιστορία που ενέπνευσε την ταινία
[Σκάϊ]: Η σεναριογράφος του ‘Pieces of a Woman’ μίλησε για την αληθινή ιστορία που ενέπνευσε την ταινία

[Σκάϊ]: Η σεναριογράφος του ‘Pieces of a Woman’ μίλησε για την αληθινή ιστορία που ενέπνευσε την ταινία

Η Vanessa Kirby ξεχώρισε για την ερμηνεία της στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ το backlash με τις κατηγορίες ενάντια στον Shia LaBeouf από πρώην συντρόφους του δε βοήθησε και πολύ στη σωστή προώθηση της ταινίας.

Έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από την κυκλοφορία του Pieces of a Woman, κι όμως είμαστε ακόμη εδώ και το συζητάμε. Η ταινία αυτή ανέδειξε μία διαφορετική μορφή τραύματος με τον πιο ειλικρινή τρόπο. Η Vanessa Kirby ξεχώρισε για την ερμηνεία της στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ το backlash με τις κατηγορίες ενάντια στον Shia LaBeouf από πρώην συντρόφους του δε βοήθησε και πολύ στη σωστή προώθηση της ταινίας.

Η ιστορία του Pieces of a Woman είναι βαθιά προσωπική για τους δημιουργούς της

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Kornél Mundruczó και η σεναριογράφος Kata Wéber είναι ένα ζευγάρι που βίωσαν μία αντίστοιχη απώλεια. Η Wéber απέβαλε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, κι όπως ανέφερε, αισθάνθηκε τελείως αποκομμένη από το ίδιο της το σώμα. Αυτό που τη βοήθησε να το πάρει πίσω, ήταν η διαδικασία συγγραφής αυτής της ιστορίας.

Ξεκίνησε έτσι να γράφει ένα θεατρικό έργο εμπνευσμένο από την υπόθεση της Agnes Geréb, της πρώτης μαίας που βοηθούσε γυναίκες στην Ουγγαρία να γεννήσουν στο σπίτι τους. Ωστόσο, ο νόμος της χώρας ήταν αρκετά περίπλοκος σε αυτό το θέμα και η ίδια βρέθηκε στο κέντρο μίας πολιτικής και νομικής διαμάχης, όταν πέθαναν δύο μωρά σε γέννα. Μολονότι εκείνη έκανε ό,τι μπορούσε για να τα σώσει, το δικαστήριο δεν υποστήριξε την ίδια άποψη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!