Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Scientific American: Ανοιχτή στήριξη Μπάιντεν από το επιστημονικό περιοδικό
[Σκάϊ]: Scientific American: Ανοιχτή στήριξη Μπάιντεν από το επιστημονικό περιοδικό

[Σκάϊ]: Scientific American: Ανοιχτή στήριξη Μπάιντεν από το επιστημονικό περιοδικό

Μετά από 175 χρόνια σιωπής για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, το μηνιαίο περιοδικό στήριξε ανοιχτά τον Δημοκρατικό υποψήφιο αναφέροντας ότι δεν πήρε αυτή την απόφαση “απερίσκεπτα”.

Για πρώτη φορά σε σχεδόν δύο αιώνες ιστορίας, το αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό Scientific American ανακοίνωσε σήμερα την υποστήριξή του στον υποψήφιο των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν κατακρίνοντας τον αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ για την εκ μέρους του απόρριψη της επιστήμης και την “άρνηση” της κλιματικής αλλαγής.

Σε ένα δριμύ άρθρο, το μηνιαίο περιοδικό, δηλώνοντας το πιο παλιό περιοδικό που ουδέποτε διέκοψε την έκδοσή του στις ΗΠΑ, εξηγεί ότι δεν πήρε αυτή την απόφαση “απερίσκεπτα”.

Ωστόσο έπειτα από 175 χρόνια σιωπής για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, “φέτος ωθούμαστε να το κάνουμε”.

Ο Ντόναλντ Τραμπ “έβλαψε σε μεγάλο βαθμό τις ΗΠΑ και τους πολίτες τους, γιατί απορρίπτει τα επιστημονικά δεδομένα”, γράφει το περιοδικό που ιδρύθηκε το 1845, και δημοσίευσε συγκεκριμένα ένα άρθρο του Αλβέρτου Αϊνστάιν το 1950.

“Το πιο καταστροφικό παράδειγμα είναι η ανέντιμη και ανάρμοστη αντίδρασή του στην πανδημία της Covid-19, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 190.000 Αμερικανούς στα μέσα Σεπτεμβρίου”, γράφει η συντακτική επιτροπή του.

“Στην άρνηση της πραγματικότητας εκ μέρους του, ο Τραμπ μπλόκαρε την προετοιμασία των ΗΠΑ απέναντι στην κλιματική αλλαγή, διαβεβαιώνοντας ψευδώς ότι αυτή δεν υπάρχει και αποχωρώντας από διεθνείς συμφωνίες για τον περιορισμό των επιπτώσεών της”, σύμφωνα με το περιοδικό, που δηλώνει ότι διαβάζεται από 10 εκατομμύρια αναγνώστες παγκοσμίως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!