Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Σχολικά γεύματα: Πότε ξεκινά η διανομή τους σε 1.227 σχολεία της χώρας
[Σκάϊ]: Σχολικά γεύματα: Πότε ξεκινά η διανομή τους σε 1.227 σχολεία της χώρας

[Σκάϊ]: Σχολικά γεύματα: Πότε ξεκινά η διανομή τους σε 1.227 σχολεία της χώρας

Η επιλογή των σχολικών μονάδων γίνεται με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Πρόκειται για ζεστά γεύματα που παράγονται την ίδια ημέρα με τη διανομή και παραδίδονται στους μαθητές σε κλειστές ατομικές συσκευασίες.

Από τον πρώτο μήνα του σχολικού έτους θα ξεκινήσει φέτος η διανομή ζεστών γευμάτων σε περισσότερα από 185.000 παιδιά σε 1.227 σχολεία σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Κύριος στόχος του Προγράμματος, είναι η κάλυψη των διατροφικών αναγκών των πιο ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων καθώς η επιλογή των σχολικών μονάδων γίνεται με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.

«Eίναι η πρώτη χρονιά που είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τα σχολικά γεύματα από την αρχή της σχολικής χρονιάς, χωρίς να χρειάζεται οι μαθητές να περιμένουν μέχρι τον Νοέμβριο όπως συνέβαινε έως τώρα. Αυτό έγινε πραγματικότητα, μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά των υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας που σχεδιάζει και υλοποιεί το πρόγραμμα και την άψογη συνεργασία μας με το Υπουργείο Παιδείας για την κατανομή των γευμάτων στα σχολεία», τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Τα σχολικά γεύματα παράγονται την ίδια ημέρα με τη διανομή, αποκλειόμενης της μεθόδου ψύξης ή προκατάψυξης. Η μεταφορά τους γίνεται σε ειδικά θερμικά κιβώτια, ώστε να διατηρείται η προβλεπόμενη θερμοκρασία και παραδίδονται στους μαθητές σε κλειστές ατομικές συσκευασίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!