Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Τα σχέδια για το «Central Park» του Ηρακλείου Κρήτης- Τι θα περιλαμβάνει το νέο πάρκο
[Σκάϊ]: Τα σχέδια για το «Central Park» του Ηρακλείου Κρήτης- Τι θα περιλαμβάνει το νέο πάρκο

[Σκάϊ]: Τα σχέδια για το «Central Park» του Ηρακλείου Κρήτης- Τι θα περιλαμβάνει το νέο πάρκο

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αναστασάκης, οι χώροι είχαν απαλλοτριωθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ για να μπορέσουν να διαχειριστούν στο σύνολό του το έργο, αυτό έχει χωριστεί σε τρία τμήματα. Το πρώτο περιλαμβάνει 14 στρέμματα, τα επτά από αυτά πράσινο και τα άλλα παράπλευροι δρόμοι και πεζοδρόμια, το δεύτερο περιλαμβάνει 33 στρέμματα και το τρίτο περίπου 11 στρέμματα.

Ένα… Central Park ετοιμάζει ο δήμος Ηρακλείου για τους κατοίκους της περιοχής. Στόχος είναι οι εργασίες να ξεκινήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι και μέχρι το τέλος του 2023, η περιοχή να διαθέτει ένα πάρκο έκτασης πάνω από 60 στρέμματα, με παιδικές χαρές και αναψυκτήρια, ποδηλατόδρομο μήκους άνω των 2χλμ και αθλητικούς χώρους.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αναστασάκης, διευκρίνισε ότι το «Πάρκο Ερυθραίας» στα νότια προάστια του Ηρακλείου, θα αποτελεί έναν άξονα πρασίνου, που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της περιοχής.

«Μιλάμε για μία αλυσίδα μικρών κοινόχρηστων χώρων, που είναι το παλιό ρέμα που έχει εγκιβωτιστεί και από πάνω του δημιουργείται ένας πολύ μεγάλος κοινόχρηστος χώρος. Κάτι που μέχρι σήμερα έλειπε από την περιοχή. Αυτό θα είναι ένα σύγχρονο πάρκο που θα φιλοξενεί μια σειρά από δραστηριότητες και θα δίνει την ευκαιρία σε δημότες και επισκέπτες να απολαμβάνουν το πράσινο και στιγμές χαλάρωσης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αναστασάκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!