Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Σασόλι στην «Κ»: Δεν βλέπουμε καμία προσπάθεια από Τουρκία για να εδραιωθεί το κράτος δικαίου
[Σκάϊ]: Σασόλι στην «Κ»: Δεν βλέπουμε καμία προσπάθεια από Τουρκία για να εδραιωθεί το κράτος δικαίου

[Σκάϊ]: Σασόλι στην «Κ»: Δεν βλέπουμε καμία προσπάθεια από Τουρκία για να εδραιωθεί το κράτος δικαίου

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επαινεί τις επιδόσεις της Ελλάδας απέναντι στη νέα κρίση, σημειώνοντας ότι βοηθήθηκε και από το γεγονός ότι η ΕΕ έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος.

Την ιδιαίτερη ανησυχία του για την κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας, εκφράζει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα την Πέμπτη.
Εκφράζει την απογοήτευση του Κοινοβουλίου για τη μη πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το νέο σύμφωνο μετανάστευσης.
«Προς το παρόν δεν βλέπουμε καμία προσπάθεια από τις τουρκικές αρχές για να εδραιωθεί το κράτος δικαίου και να προστατευθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα» τονίζει. Είναι προφανές, συνεχίζει, ότι σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να αλλάξει ο τόνος του διαλόγου με την ΕΕ – παρότι παραμένουμε ανοιχτοί σε αυτόν. Πρέπει να δούμε πολύ χειροπιαστές ενδείξεις (αλλαγής στάσης)» αναφέρει μεταξύ άλλον.
«Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα εργαλείο που θα αποδειχθεί χρήσιμο και στο μέλλον και θα μπορούσε να μετατραπεί σε κάτι μόνιμο» σημειώνει. Ο κ. Σασόλι επαινεί τις επιδόσεις της Ελλάδας απέναντι στη νέα κρίση, σημειώνοντας ότι βοηθήθηκε και από το γεγονός ότι η ΕΕ έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος.

Σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ανέφερε ότι «θα μας επιτρέψει να ξεκινήσουμε τη θερινή περίοδο με έναν εύτακτο και ασφαλή τρόπο».

Τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 12:10, στο Μέγαρο Μαξίμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!