Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Σακελλαροπούλου σε Σχοινά: Ήρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους- Η Ελλάδα σήκωσε πολύ μεγάλο βάρος
[Σκάϊ]: Σακελλαροπούλου σε Σχοινά: Ήρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους- Η Ελλάδα σήκωσε πολύ μεγάλο βάρος

[Σκάϊ]: Σακελλαροπούλου σε Σχοινά: Ήρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους- Η Ελλάδα σήκωσε πολύ μεγάλο βάρος

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «είμαστε έτοιμοι στις 30 Σεπτεμβρίου να παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου κι αυτή τη φορά ελπίζω να τα καταφέρουμε, γιατί η Μόρια θα είναι εδώ να μας θυμίζει όλα όσα πρέπει να αλλάξουμε στην Ευρώπη».

Το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου αναμένεται να παρουσιάσει στις 30 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της συνάντησής τους με αφορμή την κατάσταση στη Μόρια. Αντίστοιχα, η κ. Σακελλαροπούλου έστειλε ένα σαφές μήνυμα σημειώνοντας ότι «ήρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους» και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα σήκωσε ένα πολύ μεγάλο βάρος, πολύ μεγαλύτερο από ό,τι της αναλογούσε και ιδίως κάποια συγκεκριμένα νησιά».
Κατά τη διάρκεια της συνάνατησης, ο κ. Σχοινάς επισήμανε ότι «πρώτα απ’ όλα θέλω εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πρόσωπό σας να ευχαριστήσω την Ελληνική Δημοκρατία για τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβλήθηκαν αυτές τις τελευταίες μέρες για να αντιμετωπιστεί η τραγωδία, που δεν την περιμέναμε, που ήταν μεγάλη σε έκταση, αλλά χάρη στην ανταπόκριση των Αρχών αποφεύχθηκαν τουλάχιστον τα χειρότερα».

Συμπλήρωσε ότι η Επιτροπή στηρίζει με μεγάλους, ανθρώπινους και υλικούς, πόρους την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών σίτισης και στέγασης των προσφύγων της Μόριας, ενώ σημείωσε ότι ετοιμάζονται και μεσοπρόθεσμες λύσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!