Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Σακελλαροπούλου για έμφυλη βία: Σπάνια η υποδειγματική τιμωρία των ενόχων
[Σκάϊ]: Σακελλαροπούλου για έμφυλη βία: Σπάνια η υποδειγματική τιμωρία των ενόχων

[Σκάϊ]: Σακελλαροπούλου για έμφυλη βία: Σπάνια η υποδειγματική τιμωρία των ενόχων

«Η έμφυλη βία αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο, μιας μοναδικής ιστορικής αντοχής φαινόμενο, με ιδιαίτερα οδυνηρές προεκτάσεις»

Την ευχή «τα νέα κορίτσια να μην ανέχονται ποτέ κακοποιητικές συμπεριφορές», τονίζοντας παράλληλα πως «όταν σταματήσουν οι γυναίκες να τις ανέχονται κάπου θα δυσκολευτούν και οι άντρες να τις ασκήσουν», εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εγκαινιάζοντας το πρωί τη σειρά podcast του δημοτικού ραδιοφώνου Αθήνα 9.84, για την έμφυλη βία.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η έμφυλη βία αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο, μιας μοναδικής ιστορικής αντοχής φαινόμενο, με ιδιαίτερα οδυνηρές προεκτάσεις» και «πλήττει την ακεραιότητα, την αξιοπρέπεια των γυναικών, τις καταδικάζει σε κοινωνική περιθωριοποίηση, σε ψυχολογική διάλυση, αν δεν τις δολοφονήσει στο τέλος. Αλλά και μια ζωή υπό καθεστώς σωματικής και ψυχολογικής βίας είναι ένας ζωντανός θάνατος». Η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε επίσης ότι «το δυσάρεστο είναι ότι τα φαινόμενα αυτά, όπως έχουμε ζήσει, τουλάχιστον στο παρελθόν, σπάνια καταγγέλλονται και ακόμα πιο σπάνια τιμωρούνται». Και ανέφερε ότι λόγω της πανδημίας και των ειδικών συνθηκών που επικράτησαν «υπήρξε μια μεγάλη έξαρση του φαινομένου αυτού». Όπως είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το φαινόμενο αυτό «έχει να κάνει με τα εξουσιαστικά πλέγματα, με τα λανθασμένα πρότυπα της ανδρικής ισχύος που υπάρχουν στην κοινωνία, μια εντελώς λανθασμένη αντίληψη για την αρρενωπότητα. Πρόκειται για ένα φαινόμενο καθαρά κατάχρησης εξουσίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!