Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Σακελλαροπούλου: Η Ευρώπη πρέπει να διασφαλίσει τον ηγετικό της ρόλο παγκοσμίως
[Σκάϊ]: Σακελλαροπούλου: Η Ευρώπη πρέπει να διασφαλίσει τον ηγετικό της ρόλο παγκοσμίως

[Σκάϊ]: Σακελλαροπούλου: Η Ευρώπη πρέπει να διασφαλίσει τον ηγετικό της ρόλο παγκοσμίως

Ωστόσο, προέταξε ότι το σημαντικότερο είναι η Ε.Ε. να επιβεβαιώσει τον ρόλο της ως εγγυήτρια των αξιών που εκπροσωπεί παγκοσμίως και οι οποίες έχουν εμπνεύσει το όραμα των ιδρυτών της. Ο σεβασμός για το Κράτος Δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα, η ελευθερία του τύπου και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι πυλώνες της δημοκρατίας μας και ουσιαστικά στοιχεία του τρόπου ζωής μας, επεξήγησε.

Το μήνυμα πως «η Ευρώπη πρέπει να διασφαλίσει τον ηγετικό της ρόλο παγκοσμίως υποστηρίζοντας αυτά τα οποία συμβολίζει για όλους μας: έναν χώρο ελευθερίας, δημοκρατίας, αλληλεγγύης, ασφάλειας και ευημερίας», εξέπεμψε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κοινή συνέντευξη Τύπου των Προέδρων που συμμετείχαν στην 16η Άτυπη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών της Ομάδας Arraiolos στη Ρώμη. Μόνο τότε το μέλλον της είναι εγγυημένο, υπογράμμισε.

Στη συνάντηση αυτή, όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε, για άλλη μια φορά, ότι η Ευρώπη χρειάζεται να διατηρήσει την ισχύ της και να βελτιώσει την επιρροή της σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο και επισήμανε πως η επιδίωξη της στρατηγικής αυτονομίας της Ε.Ε. στον κόσμο μετά την πανδημία σε τομείς όπως η τεχνολογία, η ενέργεια, το εμπόριο και η αμυντική πολιτική μπορεί σίγουρα να αποτελέσει το όχημα για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Ωστόσο, προέταξε ότι το σημαντικότερο είναι η Ε.Ε. να επιβεβαιώσει τον ρόλο της ως εγγυήτρια των αξιών που εκπροσωπεί παγκοσμίως και οι οποίες έχουν εμπνεύσει το όραμα των ιδρυτών της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!