Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Ρώσους μισθοφόρους θέλει η κυβέρνηση του Μαλί – Ανησυχία σε Γερμανία και Γαλλία
[Σκάϊ]: Ρώσους μισθοφόρους θέλει η κυβέρνηση του Μαλί – Ανησυχία σε Γερμανία και Γαλλία

[Σκάϊ]: Ρώσους μισθοφόρους θέλει η κυβέρνηση του Μαλί – Ανησυχία σε Γερμανία και Γαλλία

Σύμφωνα με το Reuters οι μισθοφόροι που προσέλαβε η Wagner Group, θα εκπαιδεύσουν τον στρατό του Μάλι και θα παρέχουν προστασία σε ανώτερους αξιωματούχους.

Η Γερμανία, όπως και η Γαλλία, εξέφρασε σήμερα την ανησυχία της για μια συμφωνία μεταξύ των στρατιωτικών ηγετών του Μάλι και μιας ρωσικής εταιρείας ασφαλείας που θα μπορούσε να φέρει Ρώσους μισθοφόρους στην αφρικανική αυτή χώρα.

Διπλωματικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσαν στο Reuters ότι οι μισθοφόροι που προσέλαβε η Wagner Group θα εκπαιδεύσουν τον στρατό του Μάλι και θα παρέχουν προστασία σε ανώτερους αξιωματούχους. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει σύντομα, δήλωσαν οι εν λόγω πηγές.

«Το βρίσκουμε εξαιρετικά ανησυχητικό», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας επέκρινε χθες τα σχέδια του Μάλι, λέγοντας ότι μια τέτοια κίνηση είναι «ασύμβατη» με τη γαλλική στρατιωτική παρουσία στην πρώην αποικία της.

Η Γαλλία εξέφρασε την ανησυχία για το ότι η άφιξη Ρώσων μισθοφόρων θα υπονομεύσει τη δεκαετή αντιτρομοκρατική της επιχείρησή κατά των ανταρτών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και το «Ισλαμικό Κράτος» στην περιοχή Σαχέλ της Δυτικής Αφρικής, την στιγμή που άρχισε να μειώνει την εκεί αποστολή της των 5.000 ατόμων και να την αναδιαμορφώνει σε συνεργασία με περισσότερους Ευρωπαίους συμμάχους, ανέφεραν οι διπλωματικές πηγές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!