Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Ρωσικά ειρηνευτικά στρατεύματα αναπτύχθηκαν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
[Σκάϊ]: Ρωσικά ειρηνευτικά στρατεύματα αναπτύχθηκαν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

[Σκάϊ]: Ρωσικά ειρηνευτικά στρατεύματα αναπτύχθηκαν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει συμφωνία για ανάπτυξη τουρκικών ειρηνευτικών δυνάμεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ρωσικά ειρηνευτικά στρατεύματα αναπτύχθηκαν την Τρίτη στον ορεινό θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ ως μέρος της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που σχεδιάστηκε για να τερματίσει έξι εβδομάδες σκληρών συγκρούσεων μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και των εθνικών αρμενικών δυνάμεων.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα παραμείνουν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ για τουλάχιστον πέντε χρόνια, επεκτείνοντας το στρατιωτικό αποτύπωμα της Μόσχας στην περιοχή. Ο Πούτιν είπε ότι θα αναπτυχθούν κατά μήκος της «πρώτης γραμμής» του μετώπου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και σε έναν διάδρομο μεταξύ της περιοχής αυτής και της Αρμενίας.
Σύμφωνα με τη συμφωνία, το Αζερμπαϊτζάν θα διατηρήσει τα εδάφη που κέρδισε κατά τη σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Σούσα, την οποία οι Αρμένιοι αποκαλούν Σούσι. Οι εθνικές αρμενικές δυνάμεις πρέπει να εγκαταλείψουν τον έλεγχο πολλών άλλων εδαφών από τώρα έως την 1η Δεκεμβρίου.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε ότι η συμφωνία θα πρέπει να ανοίξει το δρόμο για μια διαρκή πολιτική διευθέτηση μιας σύγκρουσης που έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους, έχει εκτοπίσει πολλούς ακόμη και απειλεί να βυθίσει την ευρύτερη περιοχή σε πόλεμο.
Η κατάπαυση του πυρός προκάλεσε εορτασμούς στο Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν. Αντίθετα, στο Ερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας, ξέσπασαν ταραχές. Πλήθη εισέβαλαν και λεηλάτησαν κυβερνητικά κτίρια χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία ως προδοσία. Κάποιοι ζήτησαν την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινάν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!