Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Σκάϊ]: Ρεπορτάζ ΣΚΑΪ: Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού για 150 ευρώ και πληρωμή σε bitcoins
[Σκάϊ]: Ρεπορτάζ ΣΚΑΪ: Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού για 150 ευρώ και πληρωμή σε bitcoins

[Σκάϊ]: Ρεπορτάζ ΣΚΑΪ: Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού για 150 ευρώ και πληρωμή σε bitcoins

Ο ΣΚΑΪ επικοινώνησε με μία γυναίκα, η οποία αναφέρει πως έχει και την ιδιότητα γιατρού. Λίγο αργότερα έστειλε ένα δείγμα πιστοποιητικού.

Το διαδίκτυο βρίθει πλαστών πιστοποιητικών, τα οποία προσφέρονται έναντι αμοιβής από κυκλώματα σε όλο τον κόσμο.

Οι απατεώνες μάλιστα έχουν δημιουργήσει σελίδες που καλούν τους ενδιαφερόμενους να απευθυνθούν σε αυτούς ακόμη και μέσω τηλεφώνου.

Με μια από τις σελίδες που υπόσχονται έγκυρα πλαστά πιστοποιητικά συνομίλησε ο ΣΚΑΪ.

Ο χρήστης της σελίδας ανέφερε: «Παρέχουμε γνήσια πιστοποιητικά εμβολιασμού, κάρτες εμβολιασμού και διαβατήρια εμβολιασμού με ενεργοποιημένο αριθμό ανίχνευσης για όσους δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο. Είναι 100% αυθεντικά καταχωρημένα από ιατρούς που συνεργάζονται μαζί μας. Υπάρχει πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων όλων των ευρωπαϊκών χωρών, της Αμερικής και μέρους της Ασίας και έτσι εμφανίζεται πως είστε εμβολιασμένοι.»

Ο ΣΚΑΪ επικοινώνησε με μία γυναίκα, η οποία αναφέρει πως έχει και την ιδιότητα γιατρού.

-Καλημέρα δόκτωρ. Είναι Έλληνας πολίτης και ενδιαφέρομαι για ένα πιστοποιητικό γιατί δεν θέλω να κάνω ένα πειραματικό εμβόλιο. Είναι δυνατό;
-Ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας. Παρέχουμε πιστοποιητικά covid για όλες τις χώρες της Ε.Ε. (…) Τα πιστοποιητικά μας παράγονται και διατίθενται προς 150 ευρώ το ένα. Για λόγους ασφαλείας προτιμούμε όλες οι πληρωμές να γίνονται σε bitcoins καθώς είναι κρυπτογραφημένα και διασφαλίζουν την ασφάλειά μας και την ανωνυμία σας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!