Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Ράαμπ από Ντόχα: Πρέπει να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα στο Αφγανιστάν
[Σκάϊ]: Ράαμπ από Ντόχα: Πρέπει να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα στο Αφγανιστάν

[Σκάϊ]: Ράαμπ από Ντόχα: Πρέπει να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα στο Αφγανιστάν

Σημείωσε ότι παρά την ανάγκη για απευθείας επαφές με τους Ταλιμπάν, το Λονδίνο δε σχεδιάζει να αναγνωρίσει στο προσεχές μέλλον το καθεστώς που επιβάλλουν στο Αφγανιστάν.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντόμινικ Ράαμπ δήλωσε ότι η χώρα του πρέπει «να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα» στο Αφγανιστάν, καθώς πλέον το Λονδίνο αναζητά τρόπους συνεννόησης με τους Ταλιμπάν για την ασφαλή έξοδο των αμάχων που επιθυμούν να φύγουν από την ασιατική χώρα.

Ο κ. Ράαμπ μιλούσε σε συνέντευξη Τύπου από την Ντόχα, μετά από επαφές του με την πολιτική ηγεσία του Κατάρ που θεωρείται ότι έχει επιρροή επί των Ταλιμπάν.

«Η άμεση προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφαλή διέλευση εκείνων των Βρετανών και Αφγανών πολιτών που απομένουν να φύγουν από το Αφγανιστάν», είπε ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ-Θάνι δήλωσε από την πλευρά του ότι η κυβέρνηση της χώρας του είναι σε συζητήσεις με τους Ταλιμπάν και σε συνεργασία με την Τουρκία για παροχή πιθανής τεχνικής υποστήριξης ώστε να επαναλειτουργήσει το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Κατά τον κ. Ράαμπ στις επαφές του συζητήθηκε το πώς θα αποτραπεί η μετατροπή του Αφγανιστάν σε άντρο τρομοκρατίας, η αποτροπή μιας ανθρωπιστικής κρίσης με την παροχή βοήθειας, η διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας και ο έλεγχος της τήρησης των δεσμεύσεων που έχει παράσχει οι Ταλιμπάν, κυρίως ως προς το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!