Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Ψήφισμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τα περιστατικά έμφυλης βίας στα Πανεπιστήμια
[Σκάϊ]: Ψήφισμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τα περιστατικά έμφυλης βίας στα Πανεπιστήμια

[Σκάϊ]: Ψήφισμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τα περιστατικά έμφυλης βίας στα Πανεπιστήμια

Τέτοια περιστατικά, δυστυχώς, διαδραματίζονται και εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα πώς θα ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των νέων με το να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προστασίας και διαχείρισης της έμφυλης βίας, ώστε να καταγγέλλονται εγκαίρως παρόμοια περιστατικά.

Τη σύσταση μιας ειδικής επιτροπής σε κάθε τμήμα/ σχολή ώστε να υπάρχει μέριμνα σε σχέση με τα περιστατικά έμφυλης βίας στα Πανεπιστήμια επισημαίνει σε ψήφισμα της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, μετά και τη σωρεία καταγγελιών που έρχονται στην επιφάνεια και αφορούν την τέλεση σοβαρών περιστατικών βίας και κακοποίησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε : «Τέτοια περιστατικά, δυστυχώς, διαδραματίζονται και εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα πώς θα ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των νέων με το να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προστασίας και διαχείρισης της έμφυλης βίας, ώστε να καταγγέλλονται εγκαίρως παρόμοια περιστατικά. Ήδη η Πολιτεία, με την ίδρυση συμβουλευτικών κέντρων, δομών φιλοξενίας αλλά και της δωρεάν τηλεφωνικής γραμμής SOS 15900, στηρίζει, ενθαρρύνει και προστατεύει τα θύματα. Θεωρούμε λοιπόν αναγκαίο και επακόλουθο στο χώρο που περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας, στο Πανεπιστήμιο, να επιληφθούν οι ιθύνοντες και να υπάρξουν αντίστοιχες δράσεις πρόληψης και προστασίας. Να υπάρξει ένα σημείο αναφοράς, ώστε φοιτήτριες και φοιτητές να μπορούν να απευθυνθούν για τυχόν τέτοια περιστατικά στην πορεία της φοίτησης τους και να νιώσουν την ασφάλεια και την πρόνοια που απαιτείται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!