Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Σκάϊ]: Η πρώτη ιπτάμενη μοτοσικλέτα, είναι γεγονός
[Σκάϊ]: Η πρώτη ιπτάμενη μοτοσικλέτα, είναι γεγονός

[Σκάϊ]: Η πρώτη ιπτάμενη μοτοσικλέτα, είναι γεγονός

Μπορεί, σύμφωνα με τους κατασκευαστές της, να κινείται σε ύψος 15 χιλιάδων ποδών και να πιάνει ταχύτητες 460 χλμ./ώρα.

<?xml encoding=”utf-8″ ???>

Η αμερικανική εταιρεία Jetpack Aviation κατασκεύασε και ξεκίνησε τις δοκιμές ενός επαναστατικού σε σχεδιασμό και τεχνολογία νέο ιπτάμενο όχημα. Την στιγμή που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνιας ένας αγώνας δρόμου για την κατασκευή ιπτάμενων αυτοκινήτων η Jetpack Aviation αποφάσισε να στρέψει το ενδιαφέρον της στην δημιουργία μιας ιπτάμενης μοτοσικλέτας.

Το όχημα που φέρνει στο νου τα ιπτάμενα οχήματα στην Επιστροφή των Τζεντάι (την τρίτη ταινία του Πολέμου των Άστρων) μπορεί σύμφωνα με τους κατασκευαστές του να κινείται σε ύψος 15 χιλιάδων ποδών και να πιάνει ταχύτητες 460 χλμ./ώρα. Όμως οι δημιουργοί του οχήματος που ονομάζεται Speeder αναφέρουν ότι θα κάνουν τις απαραίτητες τροποποιήσεις στο μοντέλο που θα πωλείται στην αγορά έτσι ώστε το όχημα να κινείται με μικρότερες ταχύτητες για να μπορεί ο οδηγός να βλέπει μπροστά του και να αναπνέει σωστά κάτι που με τις ταχύτητες άνω των 400 χλμ./ώρα δεν θα είναι εύκολο.

Το Speeder ανήκει στην κατηγορία VTOL δηλαδή θα μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κάθετα κάτι που σημαίνει ότι θα μπορεί να κινείται άνετα εντός των αστικών περιοχών. Τα πρωτότυπα σκάφη διαθέτουν τέσσερις μηχανές αλλά το μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στην αγορά θα διαθέτει οκτώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!