Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Προσλήψεις στο Δημόσιο: Τι αλλάζει στις διαδικασίες – Τι λέει ο Θεοδωρικάκος για νέο νομοσχέδιο
[Σκάϊ]: Προσλήψεις στο Δημόσιο: Τι αλλάζει στις διαδικασίες – Τι λέει ο Θεοδωρικάκος για νέο νομοσχέδιο

[Σκάϊ]: Προσλήψεις στο Δημόσιο: Τι αλλάζει στις διαδικασίες – Τι λέει ο Θεοδωρικάκος για νέο νομοσχέδιο

Τι προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για το οποίο μιλά αποκλειστικά στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αλλάζουν όλα στους διορισμούς στο δημόσιο, που θα γίνονται πλέον με ετήσιες γραπτές εξετάσεις. Οι υποψήφιοι θα καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις γενικών γνώσεων, οι οποίες θα γίνονται πιο εξειδικευμένες, ανάλογα με την ειδικότητα. Από αυτήν τη διαδικασία μάλιστα, δεν θα λείψουν τα τεστ δεξιοτήτων και προσωπικότητας. Όλα αυτά προβλέπονται στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για το οποίο μιλά αποκλειστικά στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Θα έχει μεγάλο βάρος το αποτέλεσμα από την πραγματοποίηση πανελλαδικών εξετάσεων κύρους, που θα δίνουν οι ενδιαφερόμενοι κάθε χρόνο. ‘Ετσι, θα γίνει πραγματικότητα ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση στο ελληνικό δημόσιο» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών

Την ώρα, που οι άνεργοι στην χώρα μας ξεπερνουν το 1 εκατ. οι περισσότεροι νέοι που ζητούν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την άμεση πρόσληψη τους στο δημόσιο.

«Οι περισσότεροι από εμάς φεύγουν στο εξωτερικό γιατί δεν διορίζονται» δηλώνει πολίτης.

Τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων θα είναι το βασικό κριτήριο για την κάλυψη των κενών θέσεων. Επόμενο βήμα η δημιουργία μιας δεξαμενής, από την οποία η ανεξάρτητη αρχή θα αντλεί τους διοριστέους ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε φορέα.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, όλες οι διαδικασίες θα διεξάγονται ηλεκτρονικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!