Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Σκάϊ]: Οι πρόσκοποι πρεσβευτές των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης
[Σκάϊ]: Οι πρόσκοποι πρεσβευτές των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης

[Σκάϊ]: Οι πρόσκοποι πρεσβευτές των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης

Εδώ και 111 χρόνια, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, οι Πρόσκοποι εφαρμόζουν 17 στόχους Βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου

Οι Έλληνες Πρόσκοποι έχουν αποδείξει ότι ο εθελοντισμός αποτελεί τη μέγιστη δύναμη θετικής κοινωνικής αλλαγής και βιώσιμης ανάπτυξης, εγκαινιάζοντας μία σειρά από πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης τόσο των μελών της Προσκοπικής Κίνησης όσο και της Κοινωνίας, ως Πρεσβευτές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Εξάλλου, εδώ και 111 χρόνια, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, οι Πρόσκοποι εφαρμόζουν 17 στόχους Βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Οι πρωτοβουλίες που υλοποιούν οι Πρόσκοποι από το 2018, είναι οι ακόλουθες:

Μηδενική φτώχεια

Σε επιλεγμένα Προσκοπικά Συστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι Πρόσκοποι συγκεντρώνουν δύο φορές τον χρόνο είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία προσφέρουν σε κοινωνικά παντοπωλεία και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Κατά μέσο όρο, κάθε χρόνο οι Πρόσκοποι συγκεντρώνουν εθελοντικά και προσφέρουν με αγάπη, πάνω από 20 τόνους ειδών πρώτης ανάγκης.

Επίσης, τους τελευταίους μήνες, με την έναρξη της πανδημίας ,οι πρόσκοποι προσέφεραν περίπου 1.500.000 ώρες εθελοντικής προσφοράς.

Μηδενική πείνα

Οι Πρόσκοποι διοργανώνουν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα κοινωνικό μαγείρεμα σε επιλεγμένα προσκοπικά κέντρα που διαθέτουν στην Ελλάδα και τα μοιράζουν σε συνεργασία με διαφόρους φορείς σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!