Τρίτη, 13 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Προς νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού – Κοντά στις 4.000 σήμερα
[Σκάϊ]: Προς νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού – Κοντά στις 4.000 σήμερα

[Σκάϊ]: Προς νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού – Κοντά στις 4.000 σήμερα

Η αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών πιέζει ασφυκτικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας ενώ αναμένεται να αυξηθεί και ο αριθμός των διασωληνωμένων το επόμενο διάστημα.

Δραματικές είναι οι εκτιμήσεις για τον σημερινό αριθμό των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας τη στιγμή τα νοσοκομεία της Αττικής λειτουργούν στο «κόκκινο».

Σήμερα αναμένεται νέο θλιβερό ρεκόρ νέων μολύνσεων που πιθανόν θα προσεγγίζει ακόμη και τις 4.000.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων ενώ και σήμερα ο αριθμός θα είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Η κατάσταση αυτή πιέζει ασφυκτικά το σύστημα υγείας. Η αύξηση στις νοσηλείες των τελευταίων ημερών στις απλές κλίνες covid, θα οδηγήσει σε αύξηση των διασωληνωμένων το επόμενο διάστημα.

«Όταν έχουμε 3.500 νοσηλευόμενους ασθενείς Covid δεν υπάρχει περίπτωση το 10% να μη διασωληνωθεί», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Ματίνα Παγώνη, Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά.

Δυσμενείς εκτιμήσεις και από τον καθηγητή Πνευμονολογία, Νίκο Τζανάκη που δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι με βάση τα μαθηματικά μοντέλα αναμένεται τις επόμενες ημέρες οι νεκροί να φτάσουν έως και 70 και οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ σε 750.

Στα νοσοκομεία μετά την επιστράτευση οι ιδιώτες γιατροί

Με τα φύλλα επιστράτευσης ανά χείρας οι ιδιώτες γιατροί παρουσιάστηκαν στο πρωί στα νοσοκομεία της Αττικής για να αναλάβουν υπηρεσία.

«Αναγκαστική είναι, αλλά με χαρά και τιμή που με διάλεξε και εμένα το κράτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!